home

Nytt og spennende på Rogaland Teater

Ikke bare nytt. Også annerledes: Fra 13. januar til 3. mars, det vil si åtte kvelder i alt, skal ensemblet på Rogaland Teater lese nye tekser av unge dramatikere for Kjellerteatrets publikum - med forfatteren til stede. Første ute på TXT.NXT blir Johan Harstad.

 

Pressemelding fra Rogaland Teater
Hva rører seg blant Skandinavias dramatikere – akkurat nå? Vi tar pulsen på fremtidens teater!

TXT NXT er et nytt tilbud der publikum inviteres til en uhøytidlig lesning av rykende ferske dramatiske tekster. Hver tekst vil bli lest av ensemblet vårt, med forfatteren - og publikum – til stede. Etter lesningen vil det bli det et kort møte med forfatteren.

På denne måten håper vi å kunne introdusere vårt publikum for et knippe unge skandinaviske dramatikere - TXT NXT presenterer dagens og morgendagens stemmer i Skandinavisk dramatikk!"

"Bli kjent med stavangerforfatteren Johan Harstad som er i vinden som aldri før med brennfersk dramatikk! Oppdag det nye Skandinavia og en språklig ekvilibrisme utenom det vanlige, når svensk-tunisiske Jonas Hassen Khemiri kommer på besøk med sitt debutstykke Invasjon!

Opplev Neverland, Maria Tryti Vennerøds burleske og dypt personlige teater. Trø inn i Nina Westers univers av undrende, utforskende barnesinn i Fjærskogen, et stykke som samtidig vekker gru og boblende glede. Lær mer om hvordan tysk-norske Nelly Winterhalder stoppet opp ved en avisnotis, en unnselig nyhet som avstedkom et poetisk-grotesk kammerspill utenom det vanlige: alt i boks.

Gransk menneskets komplekse psyke når unge Kristoffer Blindheim Grønskag går inn i tabulagt terreng med Den elskede. Sjekk ut danske Christian Lollike, som utfordrer vårt selvbilde og vår aksepterte virkelighet med Underverket - the re-mohammed–ty show. Fryd deg over den seksuelle krimfarsen Direktøren og hans sekretær, skrevet av den kritikerroste rabulisten Jon Øystein Flink!

TXT NXT arrangeres onsdager i perioden 13.januar til 3. mars i Kjellerteatret klokken 20.00.
Først ut er Brageprisvinner og Stavangerforfatter Johan Harstad, som siden debuten i 2001 har gjort seg bemerket med suksessromanen Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet og den prisbelønte ungdomsromanen Darlah. Harstad har også skrevet flere scenetekster, og ble i 2009 tidenes første husdramatiker ved Nationaltheatret. Vi leser brennferske Ellis Iland og enakteren Washingtin. Etter lesningen inviterer vi til et uformelt møte med forfatteren.  

 

Publisert: 11.01.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Arne Nøst

Arne Nøst

starter et spennende prosjekt på Rogaland Teater