home

Østfold Teater med to kvinnelige vinnere

Da Østfold Teater våren 2009 utlyste en konkurranse om ny dramatikk for en ung målgruppe kom det inn 48 bidrag. Nå er vinnerne kåret: To kvinner, Marie Hafting og Kari Fredrikke Brænne. Les teatrets pressemelding.

Pressemelding fra Østfold Teater
To kvinnelige dramatikere gikk av med seieren i Østfold Teaters manuskonkurranse: Marie Hafting og Kari Fredrikke Brænne. Et lekent, undrende stykke om savn, samt en burlesk eventyrkomedie skilte seg ut blant de 48 innsendte bidragene.
 
Våren 2009 utlyste Østfold Teater en manuskonkurranse der teatret etterspurte ny dramatikk for en ung målgruppe. Teatret søkte tekster i to kategorier, enakter og helaften.
Etter at fristen gikk ut 1. november i fjor har en jury lest gjennom og vurdert de innkomne bidragene. Manusene var anonymisert, slik at juryen ikke ante før i etterkant hvem som bidro i konkurransen.
Førstepremievinnerne                                                       Fantastiske Pelli, skrevet av dramatiker og manusforfatter Marie Hafting, ble plukket ut blant mange sterke kandidater til førsteplassen i enakterkategorien.
– Det er et sårt og nydelig stykke som vil passe fint til de yngre, forteller Ida Frederiksen, leder av Østfold Teater.
Fantastiske Pelli skilte seg ut med sitt tydelige barneperspektiv, samt en lekenhet brukt formbevisst. Enakteren skal spilles på skolene via den kulturelle skolesekken i Østfold i de nærmeste sesongene.
Marie Hafting er utdannet master i teatervitenskap ved UiO, og har skrevet flere barnestykker tidligere, bla gjennom engasjement ved Det Åpne Teater. Hennes stykke Eventyrlige eventyr er produsert og skapt i samarbeid med den frie gruppen Siljeholm/Christophersen. Marie Hafting jobber til daglig som storylineforfatter i Metronome Spartacus og TV2s Hotel Caesar.
– Burlesk eventyrkomedie
Fattigjenta, bingoprinsen og det magiske pølsevannet stakk av med seieren i den prestisjefulle helaften-kategorien. Stykket er skrevet av Kari Fredrikke Brænne, og er en helskrudd askepotthistorie fra “Velferdslandet”.
Fattigjenta, bingoprinsen og det magiske pølsevannet er en burlesk eventyrkomedie som blander virkelighet og fantasi på et bemerkelsesverdig vis. Her er lek og satire om hverandre. Og hvilken heftig tittel, sier dramaturg og leder av Dramatikkprosjektet ved Østfold Teater, Njål Mjøs.
Brænnes stykke bedriver en uhøytidelig sjangerlek; stykket hopper uvørent mellom fiksjonslag og karakterene harselerer både med seg selv og ytre kontekst. Fattigjenta, bingoprinsen og det magiske pølsevannet vil bli vist som en helaftens teateroppsetning på kulturhusene i Østfold.
Kari Fredrikke Brænne er billedkunstner, dramatiker og forfatter. Hun er utdannet ved Statens kunstakademi og The New York Academy of Art, og har arbeidet med maleri, video og film. I de senere årene har hun også skrevet skuespill, bla. Langerleverlivet ved Det Åpne Teater og Ali Baba for Brageteatret. Brænne debuterte i 2007 som romanforfatter med Av en annen verden, som ble belønnet med Aschehougs debutantstipend. For tiden jobber hun som lærer ved Aschehougs forfatterskole.
Dramatikkprosjektet                                                                            Målet med Dramatikkprosjektet er å stimulere norske dramatikere til å skrive nye tekster med barn og ungdom som målgruppe, og initiativtagerne er svært godt fornøyd med responsen på manuskonkurransen. Teatersjefen ser ikke bort fra at teatret vil benytte flere av manusene fra konkurransen ved en senere anledning.
- Vi er stolte over at så mange som 48 manuskripter kom inn; at såpass mange lot seg inspirere, sier Ida Frederiksen.
Publisert: 12.01.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Østfold Teater

Østfold Teater

Fra venstre: leder av Østfold Teater Ida Frederlksen, scenograf Øystein Hansen og Njål Mjøs, leder av Dramatikkprosjektet ved Østfold Teater

Kari Fredrikke Brænne

Kari Fredrikke Brænne

Marie Hafting

Marie Hafting