home

Bjarte Hjelmeland gir seg om to år

"Etter grundige vurderinger har jeg besluttet at jeg ikke vil påta meg en ny åremålsperiode ved DNS", sier teatersjef Bjarte Hjelmeland i en pressemelding i dag. "Styret hadde håpet at Bjarte Hjelmeland ville forlenge, noe vi har gitt klart uttrykk for gjennom de samtalene vi har hatt med Hjelmeland om dette. Samtidig respekterer vi selvsagt hans valg", sier styreleder ved DNS, Ole Berrefjord i samme pressemelding.

Pressemeldingen fra Den Nationale Scene

Velger å ikke ta en ny åremålsperiode
- Da jeg sa ja til denne jobben, ønsket jeg å yte maksimal innsats for å tjene teatret.
Etter grundige vurderinger har jeg besluttet at jeg ikke vil påta meg en ny åremålsperiode ved DNS, sier teatersjef Bjarte Hjelmeland.
- Den Nationale Scene er en fantastisk arbeidsplass med engasjerte og dyktige medarbeidere. Jobben som teatersjef er morsom og givende, men den krever en hundre prosent. Jeg har sett teatersjefer miste innsatsviljen og tilstedeværelsen, og ønsker ikke å lide samme skjebne. Det er viktig for meg å stå løpet helt ut i den åremålsperioden jeg er inne i og opprettholde intensiteten, både i det kunstneriske arbeidet og arbeidet det er å lede en stor teaterinstitusjon.
- Der er fremdeles to år igjen av mitt åremål, og jeg har høye ambisjoner om hva vi skal få til og hvor DNS skal nå i løpet av den tiden. Videreutvikling av ensemblet, fortsatt satsning på et bredt repertoar som treffer mange - med muligheter for målgruppetenkning på de mindre scenene, og videreføring av arbeidet med å nå nye publikumsgrupper er stikkord som vil stå sentralt også de neste to årene, lover Hjelmeland.

I Bjarte Hjelmelands to første år som teatersjef har DNS både hatt kunstnerisk suksess, stor publikumsoppslutning og en trygg økonomi.
- Jeg ønsker å etterlate meg et teater med selvtillit, fremtidstro og en ordnet økonomi, slik at min etterkommer kan bygge videre på det fundamentet som er lagt, sier Bjarte Hjelmeland.
Bjarte Hjelmeland har vært teatersjef ved DNS siden 1. januar 2008. Åremålsperioden hans går ut 31. desember 2011. Ved siden av å lede den daglige driften av teatret, har han også regissert forestillingene ”Kunst” (2008) og ”Festforestilling i anledning den offisielle åpningen av Ole Bulls 200 års jubileum” (2010).  Hjelmeland har også spilt i forestillingene ”Folk og røvere i Kardemomme by” (2009) og ”Mascarade” (2009/2010), og vil høsten 2010 spille i musikalen ”La Cage aux Folles” på Store Scene. 

- Styret hadde håpet at Bjarte Hjelmeland ville forlenge, noe vi har gitt klart uttrykk for gjennom de samtalene vi har hatt med Hjelmeland om dette. Samtidig respekterer vi selvsagt hans valg, sier styreleder ved DNS, Ole Berrefjord.
- Styret er nå opptatt av å finne en ny god sjef til teatret og prosessen for dette arbeidet er allerede i gang. Siktemålet er å ha klar en ny teatersjef tidlig på høsten 2010 som da kan ha tid til å planlegge repertoaret for 2012.
Publisert: 11.03.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Bjarte Hjelmeland

Bjarte Hjelmeland

velger ikke å ta ny åremålsperiode