home

10 søkere til Den Nationale Scene

6 menn og fire kvinner har lyst til å etterfølge Bjarte Hjelmeland på Den Nationale Scene. Tre av mennene,en nordmann, en danske og en svenske. ønsker ikke sitt navn offentliggjort. Den kanskje mest kjente søkeren er lederen for Skuespillerforbundet, Agnete G. Haaland.

De fire kvinnene er instruktør Hilde Andersen, som også var blant søkerne til sjefsstillingen på Det Norske Teatret; Vera Rostin Wexelsen, instruktør og tidligere sjef for Hordaland Teater, svenske Maria Weisby som er utdannet skuespiller og for tiden musikk-. og teatersjef på Sörmland Teater i Nord-Sverige, og altså Agnete G. Haaland, som foruten å være leder for Skuespillerforbundet, også er  president for den internasjonale sammenslutningen av skuespillerforbund, FIA (Fédération Internationale des Acteurs. Hun debuterte på Den Nationale Scene, og i 1991 grunnla hun gruppen Thalias døtre. Hun er forøvrig fortsatt aktiv som skuespiller, og hadde nylig premiere på Verden sett fra bakken - en monolog om krigskorrspondenten Martha Gellhorn, en engasjert politisk forestilling.

De tre mennene som er åpne søkere, er skuespiller Anders Dale fra Rogaland Teater, som også har vært på Den Nationale Scene, skuespiller Lasse Lindtner, opprinnelig bergenser med nå ansatt på Nationaltheatret og Karl Erik Solgård som var sjef for Teater Ibsen den gangen det ennå het Telemark Teater, og for det svenske Dalateatern, og som også søkte sjefsstillingen på.Det Norske Teatret i andre runde.

Mange hadde ventet ¨å finne teatersjef Carl Morten Amundsen på søkerlisten - han var jo åpen søker til Det Norske Teatret i første runde. Men mye tyder på at det er Carl Morten Amundsen som skjuler seg bak "Søker nr. 1 - Mann - Norge" i teatrets pressemelding. Der er nemlig alle søkerne listet opp alfabetisk, slik at søker nr. 2 er Hilde Andersen, og søker nr. 10 Vera Rostin Wexelsen. Det virker derfor langt fra umulig at Carl Morten Amundsen er søker nr.1! Og søker 4 fra Sverige og søker 5 fra Danmark står oppført mellom Hilde Andersen og Anders Dale - hvilket må bety at etternavnene deres bare kan befinne seg mellom An og Cy.

Publisert: 21.05.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Agnete G Haaland

Agnete G Haaland

Carl Morten Amundsen

Carl Morten Amundsen