home

Det ble Lars Erik Holter!

Det Norske Teatrets nye sjef

Lars Erik Holter begynte sin karriere som skuespiller, men tok deretter regilinjen på Statens Teaterskole. Han overtar etter Vidar Sandem 1. januar 2010 for en periode på seks år.

Det var kanskje ikke den av de offentlige kandidatene forhåndsryktene samlet seg om. Mange trodde at "vinneren" ville bli en kvinne, og kanskje skjulte seg blant de fem som ikke ville ha navnet sitt offentliggjort. Men den gang ei.

Lars Erik Holter  er født 15. mai 1965. Han er fra  Nes i Hedmark der amatørteatervirksomheten lenge var blomstrende. Han valgte å utdanne seg til skuespiller, og etter at han var ferfig på Teaterskolen, spilte han en rekke roller på Nationaltheatret i 1995 og 1996. Helseproblemer var en av årsakene til at han bestemte seg for å bli instruktør, og han tok regilinjen på Teaterhøyskolen.

oHans diplomoppgave som regissør var Beogradtrilogien av Biljana Srbljanovic som ble spilt på Det  Norske Teatret i 2001. På Rogaland Teater satte han opp Harold Pinters Vaktmesteren i 2004. på Nationaltheatret hadde han ansvaret for det suser i sivet på Torshovteatret i 2002. I 2006 satte han opp  Niels Fredrik Dahls Henrik og Emilie, en samarbeidsproduksjon mellom Nationaltheatret og Riksteatret, og Sigarevs Svart mjølk på Det Norske Teatret i 2005. I 2007 ble han Hedda-anominert i klassen Beste regi for to av sine oppsetninger, den ene på Det Norske Teatret, Helten på den grøne øya av John M. Synge og Våre foreldres seksuelle nevroser på Den Nationale Scene.

Lars Erik Holter har også undervist på skuespillerlinjen på Kunsthøgskolen i Oslo (tidligere Statens Teaterhøgskole), og han har også vært med på å utforme denne linjens studieplan.

Publisert: 23.06.08 av IdaLou Larsen Bookmark and Share
Lars Erik Holter

Lars Erik Holter

Nu teatersjef på Det Norske Teater