home

12 vil bli sjef på Teatret Vårt

Stillingen til teatersjef Carl Morten Amundsen ble utlyst for to uker siden, og 12 søkere har meldt sin interesse. Bare en av dem ber om ikke å få sitt navn offentliggjort.

En søker har bedt om konfidensiell behandling, melder teatret. I alfabetisk rekkefølge er det altså 12 offentlige søkerne, skriver teatret. Men antallet kan diskuteres, i og med at Herman Bernhoft og Per Emil Grimstad søker stillingen sammen, er det totalt 12 søknader, men altså 13 søkere.
Dramalærer Roman Birmanis, Skien
Scenograf Thomas Bjørnager, Danmark 
Instruktør Uwe Cramer, Tyskland 
Scenograf Elma Gjendem-Sæter, Molde 
Skuespillerne Per Emil Grimstad og Herman Bernhoft, Molde
Daglig leder Kjell Kristensen, Vollen 
Skuespiller/produsent Andreas Lundholm, Sverige
Studieleder  Even Lynne, Oslo
Instruktør Hans Rosenquist, Sandnes 
Skuespiller Ulla Tylén, Sverige 
Skuespiller Randolf Walderhaug, Oslo

Roman Birmanis som er dramalærer i Skien, søkte for to år siden, men forgjeves, stillingen som sjef for Teater Ibsen. I likhet med flere av de andre søkerne har danske Thomas Bjørnager erfaringer fra Teatret Vårt.I vår var han nemlig ansvarlig for scenografien til Henning Mankells "En høstkveld før stillheten". Tyske Uwe Cramer har satt opp to Bjørnson-stykker i Molde: Sigurd Slembe i 2008 og Over Ævne 2 i vår. Elma Gjendem-Sæter har scenografien på høstens oppsertning på Teatret Vårt, Hele Norges Bennus, og de to meget unge skuespillerne, Per Emil Grimstad og Herman Bernhoft som søker stillingen sammen, spiller begge sentrale roller i det samme, omstridte stykket..

Daglig leder Kjell Kristensen fra Vollen i Asker og Bærum er det ikke så lett å plassere. Svenske Andreas Lundholm er altså både skuespiller og produsent, og i vår søkte han også stillingen som teatersjef på Nord-Trøndelag Teater. Even Lynne, studieleder for Skuespillerlinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo, var  blant søkerne da Det Norske Teatret i fjor utlyste stillingen som Vidar Sandems etterfølger. Danske Hans Rosenquist, nå bosatt i Sandnes, var sjef for Rogaland Teater i 1989, og fra 1999 til 2004 rektor for Skuespillerskolen ved Århus Teater  Hans foreløpig siste regioppgave var Mozart-operaen Figaros Bryllup for Århus Sommeropera. Den svenske skuespilleren Ulla Tylén er den eneste et Googlesøk ikke fremkaller noen opplysninger om. Skuespiller Randolf Walderhaug har vært ansatt  både på Den Nationale Scene og på Teatret Vårt. Han er nå freelancer, og hans siste store rolle var som tittelpersonen i Ole Bull-spelet i august i år.

Carl Morten Amundsen blir sittende ut 2011, og stillingen som hans etterfølger tiltres derfor i januar 2012.

 

Publisert: 18.10.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Per Emil Grimstad i "Hele Norges Bennus!"

Per Emil Grimstad i "Hele Norges Bennus!"

Foto Teatret Vårt

Herman Bernhoft i "Hele Norges Bennus!"

Herman Bernhoft i "Hele Norges Bennus!"

Foto Teatret Vårt