home

Tegneserie-Bjørnson

Bjørnsons "Over Ævne II" skal ut på turné til videregående skoler i Møre og Romsdal. Teatret Vårt går nye veier for at elevene lettere skal kunne tilegne seg Bjørnsons tekst.

- Bjørnsons Over Ævne II har mange personer og en forholdsvis komplisert intrige, sier Rolf Magnus Orø, formidlingsleder på Teatret vårt. - Slik flere kriitikere, blant andre du selv, påpekte etter premieren i vår, blir den ikke enklere i vår oppsetning der tre skuespillere tolker alle rollene.  Vi bestemte oss derfor ganske fort for at vi måtte forberede elevene så de skulle få¨større utbytte av forestillingen.

Men hvordan skulle elevene forberedes?Teatret fant ut at det skulle gå nye veier, og valgte å la en nyskapt tegneserie bli elevenes infallsport til det bjørnsonske univers. Tegneserien ble til i samarbeid mellom tegner Svein B. Mjelve i Mjelve Design og Rolf Magnus Orø.
- En morsom og annerledes innføring i de svært så aktuelle problemstillingen som Bjørnson tar opp i Over Ævne II. Men etter å ha bladd gjennom serieheftet har jeg inntrykk av at dere forholder dere mer til sceneversjonen enn til selve skuespillet? 

- Et bevisst valg. Vi ville ikke gjenfortelle hele histortien, men gi elevene noen knagger som kan stimulere deres interesse og gjøre dem mer nysgjerrige, sier Rolf Magnus Orø, og legger til at heftet  blir sendt ut til skolene på forhånd, slik at både lærere og elever får forberedt seg til en annerledes teateropplevelse.

Publisert: 01.11.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Arbeiderne i bygda

Arbeiderne i bygda

Tegning Svein B Mjelve, Mjelve Design