home

Rogaland Teater stenger Intimscenen

Rogaland Teater har søkt både Trond Giske og Anniken Huitfeldt om midler til å sikre rømmingsveien på teatrets Intimscene. Men uten hell. Verken i 2020 eller i 2011 var det satt av midler til dette på budsjettene, og Stortinget grep heller ikke inn.

Resultatet er at teatret nå må stenge Intimscenen. I en pressemelding skriver teatret at det nylig har mottatt rapporten fra den branntekniske gjennomgangen, og "slår fast at det ikke er forsvarlig å drive teatervirksomhet for publikum på Intimscenen... teatrets ledelse er dermed tvunget til å gå til det dramatiske skrittet å stenge scenen.".

Dette er et stort tap, for mange av teatrets mest aktuelle og interessante oppsetninger har funnet sted nettopp på Intimscenen: "... vi mister en svært viktig intim scene som har et trofast publikum. Scenen har siden starten i 1974 gitt publikum en lang rekke store teateropplevelser. Det er en scene som alltid har trukket til seg kunstnere av ypperste klasse. Teatret er trangt allerede, og vi får mindre anledning til å være fleksible. Vi blir i vår nødt til å trenge oss inn på Barne- og ungdomsteatrets arealer i Teaterhalle, skriver teatersjef Arne Nøst som likevel forsikrer "at vårens repertoar skal gå som planlagt".

"Som det ser ut nå vil ingen produksjoner bli avlyst i vår, men flere vil få endret spilletidspunkt og scene. Vårt entusiastiske intimscenepublikum vil med dette gå glipp av den spesielle kunstneriske kraften som finnes i rommets vegger", sier teatersjefen. Til våren vil Intimscenens publikum først gå glipp av Edward Albees Hvem er redd for Virgina Woolf i regi av Anders Dale, og deretter av Ari Behns dramatikerdebut.

Så er det bare å håpe at teatret snart vil få de nødvendige midlene så Intimscenen kan åpnes igjen.

Publisert: 22.12.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Teatersjef Arne Nøst

Teatersjef Arne Nøst

ser seg av sikkerhetsgrunner nødt til å stenge Intimscenen

Rogaland Teater

Rogaland Teater

ser seg nødt til å stenge teatrets Intimscene.