home

Avlyst av "uforutsette årsaker"

Shanghai Theatre Academy kommer ikke til Festspillene

Fra 27. til 29. mai skulle Shanghai Theatre Academy's tolkning av "Nokon kjem til å komme", den første Fosse-oppsetningen i Kina, gjeste Festspillene i Bergen.

I dag mottok Festspillene et "ubegrunnet avslag".

Festspilldirektør Per Boye Hansen sier i en pressemelding at "når vi nå får en knapp melding om at bergensbesøket må avlyses av “uforutsette årsaker”, har vi stor grunn til å tro at det er et resultat av de kinesiske myndighetenes innstrammingspolitikk". Han viser til at "myndighetene i det siste har gjort flere brutale overgrep, som arrestasjonen av kunstneren Ai Weiwei, og understreker at overgrepene mot kinesiske intellektuelle må fordømmes på det sterkeste.

 

— Det som skjer i Kina er svært urovekkende og helt uakseptabelt, sier han."

Forestillingen er en samproduksjon mellom  Festspillene i Bergen, Ibsen International og Shanghai Theatre Academy, og hadde premiere i Shanghai i oktober.

Pressemeldingen skriver videre at "Festspillene og Ibsen International har gjort flere forsøk på å komme i kontakt med teaterakademiet etter at avslaget kom, men får plutselig ingen respons fra samarbeidspartnerne. -  Avtalebruddet innebærer et stort kunstnerisk tap. Ved å avlyse forestillingen i Bergen går Kina glipp av en enestående sjanse til å vise det høye kunstneriske nivået i landet, og festspillpublikummet går glipp av en fantastisk forestilling. Kulturutveksling og dialog med det kunstneriske miljøet i Kina mener vi er svært fruktbart og viktig i dagens situasjon. En boikott fra vår side ville ikke vært aktuelt, sier festspilldirektøren.
B
åde Festspillene og Ibsen International vil fortsatt prøve å komme i dialog med Shanghai Theatre Academy, men må også vurdere andre alternativer."

 

Publisert: 06.04.11 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Nokon kjem til å komme

Nokon kjem til å komme

Oppsetning fra Shanghai Theatre aCADEMY

Nokon kjem til å komme

Nokon kjem til å komme