home

En oppsetning: To premierer

"Les Misérables" på Den Nationale Scene

Høyst uvanlig med to premierer på en og samme oppsetning!

Høstens storsatsing på Den Nationale Scenes Store scene ,"Les Misérables", har ikke bare en premiere, men to. Den første er 5. september, den neste, gallapremieren, dagen etter.

Bergens Tidende har kommet fram til at teatersjef Bjarte Hjelmeland har besluttet å ha to premierer på Les Misérables. Generalprøven skal vøre 4. september, og så kommer en vanlig premiere fredag 5. september, der teatret ifølge avisen har invitert  småkjendiser, og en gallapremiere lørdag 6. september med kjendiser i A-klassen og stor påfølgende premierefest. Journalist Finn Bjørn Tønder i Bergens Tidende er forbauset:

- Jeg mener dette er høyst uvanlig, sier han.

Han har tatt opp saken med teatret som forteller at teatersjef Knut Thomassen også inviterte til to premierer en gang i 1960-årene. Likevel synes Finn Bjørn Tønder fremdeles at Bjarte Hjelmelands praksis er underlig, for å si det pent.

- Men teatret understreker at de to premierene er helt likeverdige, sier han.

Taus hjemmeside
I den sammenheng er det spesielt interessant er det på teatrets hjemmeside,  ikke står ett ord om at oppsetningen skal ha to premierer. Premieredagen er oppgitt å være 6. september, og ifølge spilleplanen er det bare en oppsetning på Den Nationale Scene 5. september, nemlig Frank McGuinness ' Netter i Beirut som har premiere den dagen. Det tyder på at teatret selv kanskje er av den oppfatning at to premierer ikke er noe å rope hurra for.

 

 

Bergens Tidende har dessverre ikke lagt ut denne saken i sin nettutgave.

-

Publisert: 15.08.08 av IdaLou Larsen Bookmark and Share
Les Misérables

Les Misérables

Den kjente vignetten til oppsetningen

Bjarte Hjelmeland

Bjarte Hjelmeland

Bjarte Hjelmeland overtok sjefsstolen på Den Nationle Scene 1. januar 2008

Foto Dag Thorenfeldt