home

Huitfeldt liker Haugesund Teater

I dag, på dagen en måned før regjeringen legger fram statsbudsjettet for 2011/2012, tok kulturminister Anniken Huitfeldt seg en tur til Haugesund for å meddele teatret at det til neste år vil få 1,1 million mer fra staten, hvilket også betyr økt tilskudd fra fylke og vertskommune.

Under kulturminister Trond Giske startet lekkasjene fra statsbudsjettet et par dager før budsjettet ble lagt fram, ved at Ap-benkene for de forskjellige fylkene behendig meddelte mottakerne, og lokalpressen, gladnyhetene som angikk deres område. 

Anniken Huitfeldt går et skritt lenger: Hun starter lekkasjene en hel måned før budsjettet, og tar seg til og med turen  turen til den lykkelige utvalgte for  å meddele nyheten selv!

Og det er ikke første gangen i denne uken at kulturministeren drar rundt med glade budskap. Søndag fikk fylkesordføreren i Sogn og Fjordane, som også er kunstnerisk ansvarlig for Norsk Country Treff i Breim beskjed om at "hans" festival  vant kampen med Seljord og Vinstra om å få knutepunkt-status - med dertilhørende fast plass på statsbusjettet. Aftenposten slo saken stort opp - god PR for Huitfeldt!

Her er den gledesstrålende pressemeldingen Haugesund Teater har sendt ut i sakens anledning: "Kulturministeren, Anniken Huitfeldt, var i dag på besøk hos Haugesund Teater for å meddele den supre nyheten; at departementets tilskudd neste år øker fra 8.9 til 10 millioner kroner! Dette er et reelt kulturløft for Haugesund Teater, og vil få stor betydning for teatertilbudet til regionen vår. Vi gleder oss også over den økte bevilgningen til Filmkraft. At både teater- og filmmiljøet i byen styrkes, gir mange nye muligheter!"

Med tanke på at økningen til Haugesund Teater i fjor utgjorde 269 00 kroner, fra 8 662 millioner i 2010 til 8931 millioner i 2011, er det ikke rart at gleden er stor. Haugesund Teater er blant de minste i landet, og har heller ikke så stor produksjon. Det kunne vært interessant å vite hvorfor regjeringen har valgt å tilgodese Haugesund Teater og Filmkraft akkurat nå, en uke før valget? 

Publisert: 06.09.11 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Kulturminister Anniken Huitfeldt

Kulturminister Anniken Huitfeldt