home

Flere budsjett-lekkasjer

I går besøkte Anniken Huitfeldt Haugesund og lovet teatret en økning på 1,1 million i 2012-budsjettet. I dag har hun fortsatt langs kysten ned til Kristiansand der Kilden, dvs. Agder Teater, Opera Sør og Kristiansand Symfoniorkester, fikk beskjed om at de til neste år vil få en samlet budsjettøkning på 23,2 millioner.

Det er Fædrelandsvennen som forteller at kulturministeren "serverte nyheten (om de 23,2 millionene) rett etter frokost da hun besøkte teater- og konserthuset i Kristiansand." Ikke nok med det: Anniken Huitfeldt kunne også fortelle at Kilden vil få enda flere penger i 2013, men det var litt for tidlig for henne å tallfeste denne økningen.

Hun var sammen med Kildens administrerende direktør, Bentein  Baardson, for øvrig også leder for Norsk kulturråd, som sier til Fædrelandsvennen at "nå kan vi fylle scenene med et innhold som står i stil til bygget". Det er jo betryggende å høre, ettersom Agder Teater overhodet ikke produserer noen oppsetning i høst. Det er, som jeg skrev 1. september, ganske uvanlig at et teater nedlegger enhver virksomhet fordi det flytter inn i  nye lokaler. Men til våren blir det visstnok hele tre forestillinger i Kristiansand: musikalen West Side Story, den melankolske komedien Samtaler med mamma av spanske Santiago Carlos Oves og Den som dikter, en dramatisering av  Kjell Askildsens noveller ved Anne-Karen Hytten. 

Nå venter vi spent på Anniken Huitfeldts neste budsjettlekkasje!

www.fvn.no/kultur/article900107.ece

 

 

Publisert: 07.09.11 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Foto fra Fædrelandsvennen

Foto fra Fædrelandsvennen

Anniken Huitfeldt sammen med Bentein Baardson på vei opp trappen i Kilden i dag tidlig. I bakgrunnen varaordfører i Kristiansand, Mette Gundersen.

Foto Jon Anders Skau, Fædrelandsvennen