home

Fem nye dramatikere

Fem unge dramatikere skal i ilden for aller frste gang i juni 2009 under Norsk Dramatikkfestival.

Norsk Dramatikkfestival har fått ny leder: Harry Guttormsen  har sluttet som dekan på Fakultuet for scenekunst, tidligere Teaterhøgskolen, og har nå overtatt ledelsen for festivalen. Sammen med skuespiller og dramatiker Cecilie Mosli og regissør Line Rosvoll har han også sittet i juryen som har lest de 77 innsendte manuskriptene. Juryen har valgt ut fem  tekster, alle skrevet av splitternye dramatikere.

De fem forfatterne er  - i alfabetisk rekkefølge -  Fredrik Brattberg, Seljord, med "Besøk hos familien Hansen halv syv",  Malmfrid Hovsveen Hallum, Oslo, med "Orehei" , Morten Nyhus, Tønsberg, med "Hvorfor kommer du ikke inn til oss andre?", Marius Leknes Snekkevåg, Oslo, med "Slipp meg jeg elsker deg" og Nelly Winterhalder, Oslo, med "alt i boks".

Juryen var aldri i tvil om hvilke tekster den skulle velge. og skriver at den er "er stolt over å presentere fem dramatikarar med tekster som loddar godt under overflata og leverer såre kjensler og humor i ei svært velsmakande blanding. Trafficking, uønska svangerskap, dødsfornekting, foreldreopprør og angst for muslimar kan synast som sosialrealistisk smørje, men blir hos desse dramatikarane til eksistensiell poesi med vidd og klo".

Nå skal tekstene leses av inviterte teatre i håp om at de vil være villige til å sette dem opp. Festivalen som i 2007 ble lagt til Samtidsfestivalen, er flyttet tilbake til sesongslutt i juni. Men om høsten vil to av tekstene bli oppført under Samtidsfestivalen.

Publisert: 02.09.08 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene m fylles ut!

Kommentarer (1):

Nina04.09.08 16:04
hhhhhh! Jeg gleder meg!
Harry Guttormsen

Harry Guttormsen

Foto Scanpix