home

Siri Senje og Line Rosvoll til Dramatikkens Hus

Men de får tittelen  «utviklingskonsulenter». ikke kunstneriske ledere.

Regissørene Line Rosvoll og Siri Senje skal «sammen ha det kunstneriske ansvaret for utviklingsavdelingen og jobbe tett med gruppen av eksterne konsulenter som til enhver tid arbeider på oppdrag for Dramatikkens hus».
I anledning nyansettelsene har styret ved styreleder Bente Erichsen funnet på nye titler for lederne av scene- og tekstutviklingsavdelingene. Mens Jon Tombre og Kai Johnsen ble ansatt som respektive kunstneriske ledere for de to avdelingene, er Siri Senje og Line Rosvoll ansatt som «utviklingskonsulenter». Dermed blir det bare en sjef på Dramatikkens Hus: daglig leder Marit Solbu. En interessant kommentar til Kai Johnsens kontroversielle avgang.
Vedlagt pressemeldingen fra Dramatikkens Hus:
«Siri Senje og Line Rosvoll er de nye utviklingskonsulentene på Dramatikkens hus.
Begge har bred og allsidig erfaring, samt lang fartstid innenfor teater- og scenekunst. Dramatikkens hus ser frem til å få glede av deres  kompetanse i den videre utviklingen av en virksomhet som fortsatt er i støpeskjeen.
Senje og Rosvoll vil sammen ha det kunstneriske ansvaret for utviklingsavdelingen og jobbe tett med gruppen av eksterne konsulenter som til enhver tid arbeider på oppdrag for Dramatikkens hus.
Siri Senje er p.t. stipendiat i filmdramatikk ved Den Norske Filmskolen. Utdanningen sluttføres i november 2012 og tilsvarer doktorgrad.  Senje har Master of Fine Arts-grad i sceneregi fra University of Minnesota, en utdanning som omfattet både teoretiske og praktiske sider av teaterkunsten. Hun er vurdert professorkompetent i dramaturgi og dramatisk skrivekunst. Siri Senje har en bred karriere i norsk teater og film, både innen regi, dramaturgi, manuskript-forfatterskap og undervisning. Hun medvirket til stiftelsen av Norsk Dramatikkfestival i 1985, som hun utviklet og ledet frem til 1996. Siri Senje har arbeidet som fast instruktør ved Rogaland Teater og Den Nationale Scene, i tillegg til frilansoppdrag ved andre teatre og grupper.
Line Rosvoll arbeider p.t. som dramaturg og regissør ved Det Norske Teatret. Hun er utdannet ved regilinjen ved Statens Teaterhøgskole og har etterutdanning fra Akademi for figurteater og Divadlo Drak i Tsjekkia. Rosvoll har bred erfaring som regissør og dramaturg ved en rekke institusjonsteatre, bl.a. Oslo Nye Teater, Riksteatret, Den Nationale Scene, NRK Radioteatret, Trøndelag Teater og Det Norske Teatret. Fra 1996-2004 hadde hun det kunstneriske ansvaret for Norsk Dramatikkfestival.
Dramatikkens hus ble offisielt åpnet i mars 2010 og er et kompetanse- og utviklingssenter for ny scenekunst. Det betyr at virksomheten fortsatt er ny og i endring. Styret har i denne omgang valgt å ansette to utviklingskonsulenter for det kommende året. De to vil ha full kunstnerisk frihet innenfor utviklingsavdelingen påDramatikkens hus. De tiltrer medio desember.»

Publisert: 13.09.12 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Line Rosvoll

Line Rosvoll

Utviklingskonsulent på Dramatikkens Hus

Foto Dramatikkens Hus

Siri Senje

Siri Senje

utviklingskonsulent på Dramatikkens Hus

Foto Dramatikkens Hus

To kunstneriske ledere og en daglig leder

To kunstneriske ledere og en daglig leder

Jon Tombre, Marit Solbu og Kai Johnsen i hine glade dager....

Foto Dramatikkens Hus