home

Ti søker sjefsstillingen på Riksteatret

Ellen Horns åremål som Riksteatersjef utløper 1.1. 2015. Kulturdepartementet har utlyst stillingen, og har i dag offfentliggjort søkerne. Det er ti stykker, hvorav fire ikke vil ha sitt navn offentliggjort.

.Listen er alfabetisk sortert, og den første på listen er en mann  hvis navn er unntatt offentlighet.
Søker nummer 2:
Regissør Hilde Brinchmann, 30 år, utdannet fra Dramatiske Institutet i Stockholm.
Hun nar satt opp Elfride Jelineks Prinsessedrama på Trøndelag Teater, Pippi Langstrømpe på Hålogaland Teater, barneforestillingen Teddy og Mariann på Riksteatret  og Mark Ravenhills Shoot! På Rogaland Teater. Hun skal også både skrive og regissere En får væra som en er – En Ole Ivars musikal, den første forestillingen til den nye Torshovgruppen, Musikklab'et.Hun har i et intervju med Universitas understreket «at det ikke lenger er publikums ansvar å forstå hvorfor de bør gå i teater. Tvert imot. Med såpass stor konkurranse, er det teatrets oppgave å nå ut til folk.»
Søker nummer 3:
André Brunvoll, 36 år.
For tiden student i kulturledelse ved Høgskolen i Oslo og Akershus, utdannet fra Liverpool Institute for Performing Arts, og frilans-skuespiller, bl.a. fra Teater Grimsborken
Søker nummer 4:
Jarl Einar Goli Dypeng, kjent under navnet Jarl Goli, 56 år,. Han er utdannet på Statens Teaterhøgskole, og startet sin karriere på Den Nationale Scene. I følge Wikipedia ble han   kjent gjennom barne-TVserien Portveien, og ble for denne rollen i 1985 kåret til Årets TV-navn av Se og Hør. Han har vært programsjef i TV3, kultursjef i Ullensaker kommune og nyhetsjournalist i NRK Oppland. I oktober i år ble det kjent at han søkte stillingen som fylkeskultursjef i Oppland .
Søker nummer 5:
Dramatiker, skuespiller og sanger Sven Henriksen, 58 år. Som tenåring debuterte han som skuespiller på Sossen Kroghs scene på Club 7. Han utdannet seg som sanger ved Musikkhøgskolen i Kristiansand, og har gitt ut flere plater. Han har vært ansatt på Nordland Teater, og på det samiske nasjonalteatret Beaivváš har han både vært skuespiller, scenograf og makeup-ansvarlig. Han har også skrevet flere stykker, i det siste, Svarta Bjørn, som hadde premiere på Nordland Teater i vår, spilte han også en av hovedrollene.
Søker nummer 6:
Skuespiller og regissør på Oslo Nye Teater, Johannes Joner, 54 år. Joner er utdannet på Statens Teaterhøgskole, og har vært ansatt på Oslo Nye Teater siden 1988. Tidligere hadde han arbeidet på Nationaltheatret, Rogaland Teater, Nordland Teater og TV-teatret. Han hadde både manus og regi for filmen Respekt. Han har et bredt register, og har hatt roller så vel i musikaler som komedier og dramaer.
Søker nummer 7:
Mann, unntatt offentlighet
Søker nummer 8:
Kvinne, unntatt offentlighet
Søker nummer 9:
Mann, unntatt offentlighet 
Søker nummer 10
Michael Mansdotter, 50 år, konsulent i Odense.  I følge Wikipedia er han skuespiller og teaterleder, utdannet fra Skuespillerskolen ved Aarhus Teater. Han var «teaterleder på Limfjordsteatret i Nykøbing Mors fra 1998-2001. Fra 2001-2010 var han teaterleder på  Jomfru Ane Teatret i Aalborg. Blev ansat som teaterchef på Odense Teater den 1. juli 2010, en stilling han fratrådte 1. februar 2013» da teatret meldte at hans åremål, som løp fram til sommeren 2014, ikke ville bli forlenget. Han er kjent for sitt engasjement i barneteater.

Publisert: 01.11.13 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!

Kommentarer (2):

IdaLou Larsen, redaktør14.11.13 23:35
Favoritten - eller rettere sagt favorittene? Søker 1, 7, 8 og 9!
Kjell Rosland02.11.13 07:16
Og favoritten er ...?