home

"Forget me not" gjør stor suksess i Japan

Det franske kompaniet Philippe Genty gjestet Oslo i april med "Forget me not" der norske skuespillere fra Høgskolen i Nord-Trøndelag medvirker. Etter å ha gjestet Latin-Amerika, Moskva og Sør-Korea gjør forestillingen for tiden stor suksess i Japan.  

I april i år gjestet det franske kompaniet Philippe Genty Det Norske Teatrets Hovudscene med den originale oppsetningen «Forget me not» der ni unge norske skuespillere medvirket, samtlige utdannet på Teaterutdanningen  i Verdal. Oppsetningen var en suksess i Frankrike, der den ble nominert i kategorien «Beste teaterframsyning 2013» til Palmarès du Théâtre, den tidligere Molière-prisen, og det franske motstykke til Heddaprisen.
Ettersom «Forget me not!» bare gikk to ganger, interesserte den ikke norske medier pressen som anser teaterstoff som forbrukerveiledning. Den ble bare omtalt i Sarpsborg Arbeiderblad, av den gode og enkle grunn at en av de norske skuespillerne er fra Sarpsborg.
Jeg skrev den gangen at «Forget Me Not» etter Oslo skulle gjeste, først Sverige og Finland, deretter Moskva, Asia og Australia.
Kommunikasjonsrådgiver ved Høgskolen i Nord-Trøndelag, Bjørnar Leknes forteller at «Forget med not» for tiden gjester Japan.
– Etter premieren i Tokyo der forestillingen spilte til 26. oktober, gjester den 20 forskjellige store scener i hele Japan.før den 19. november vender tilbake til Tokyo for siste gang, forteller Leknes som legger til at  alle på Høgskolen i Nord-Trøndelag er t stolte over den fantastiske anmeldelsen i «Japan Times» under tittelen ««Forget me not» etterlater et varig inntrykk.».»Og uansett i hvilken kategori du vil plassere denne oppsetningen som både epå en og samme tid er dukketeater, dans og drama, vil du her se og oppleve ting du høyst sannsynlig aldri har sett tidligere, og nesten sikkert aldri vil se igjen», avslutter Lindsay Nelson sin kritikk.
Hele anmeldelsen kan leses her  http://www.japantimes.co.jp/culture/2014/10/22/stage/forget-leaves-abiding-impression/#.VEjL5E2KDcs
Ørjan Hattrem, kunstnerisk leder for Skuespillerutdanningen i Nord-Trøndelag sier at han aldri har hørt om  en forestilling hvor et norsk teaterensemble er involvert, som har hatt så stor suksess i Japan. – Og før de kom til Japan, var de i Seoul i Sør-Korea der de også fikk sterke tilbakemeldinger. Og etter Japan skal de videre til Kina, til Bejing.
Ørjan Hattrem legger ikke skjul på at han er stolt over at scenekunst-utdanningen i Nord-Trøndelag, som er særdeles lite kjent i Norge, har klart å utdanne skuespillere på internasjonalt nivå.

Publisert: 28.10.14 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Forget me not

Forget me not