home

Merkelig ansettelsesprosess i Trondheim

Det ble først sagt at Trøndelag Teater skulle ansette ny teatersjef i løpet av høsten. Nå er saken utsatt på ubestemt tid.

 

14. oktober kunne Adresseavisa fortelle at på et allmøte samme dags skulle de ansatte på Trøndelag Teater få beskjed om hvilke av de 14 søkerne som hadde overlevd de første intervjurundene.  Åtte hadde søkt stillingen «åpent», og det var Elisabeth Blæstrud, Anderz Døving, Lillian Lydersen, Georg Malvius, Hilde Olausson, Pia Beate Tellefsen, Nina Wester og Franzisca Aarflot, mens seks søkere var hemmelige. I forkant av møtet 14. oktober ble det fortalt at to aktuelle kandidater skulle drøftes med de ansatte, og tirsdag ble det klart at den ene var Terje Lindberg, tidligere dramaturg på Den Nationale Scene, i dag manusredaktør i NRK Drama. Men hvem den andre var, fikk ikke de ansatte vite, for som teatrets direktør Berit Tiller forklarte til Adresseavisa. «vi fikk ikke tak i vedkommende på telefon og vil ikke offentliggjøre navnet for de ansatte før vi har fått aksept for det fra vedkommende». I våre dager der mobiltelefon og internett har løst de fleste kommunikasjonsproblemer, virker denne begrunnelsen noe søkt. Men møtet mellom ansettelseskomiteen og de ansatte ble avlyst.

Nå er det gått over en uke, og det ser ut til at kandidat nummer to fremdeles er like utilgjengelig. Det er iallfall ennå ikke blitt avholdt noe møte mellom de ansatte, og ingen har hørt om noe nytt slikt møte heller. De ansatte har ikke fått vite noe mer, men trønderpressen skriver at ansettelseskomiteen å snakke med helt nye kandidater, og Adresseavisa mener at saken er såpass viktig at den ble kommentert på lederplass under tittelen «Teatret trenger alansekunstner».

Ansettelsen som ifølge styreleder Terje Roll Danielsen skulle skje «i løpet av høsten» er nå utsatt på ubestemt tid.

 

Publisert: 23.10.08 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Terje Lindberg

Terje Lindberg

Foto Ivar Mølksnes, Adresseavisa