home

Kristian Seltun til Trondheim?

I ettermiddag møtes styret i Trøndelag Teater, og møtet vil med stor sannsynlighet resultere i at ny teatersjef blir ansatt. Alt taler for at at den nye teatersjefen blir Kristian Seltun, i dag sjef for det programmerende Black Box Teater.

I går ble det avholdt allmøte på teatret, og de ansatte skal da ha blitt orientert om to av styrets tre kandidater. Den ene, dramaturg Terje Lindberg,  visste man allerede om. Styreformann Terje Roll Danielsen ville  visstnok fremdeles ikke ut med navnet på den tredje konfidensielle søkeren, men  Kristian Seltun ble for første gang presentert som kandidat.

   Kristian Seltun er bergenser, og han har studert teatervitenskap ved det meget progressive Senter for teatervitenskap ved Universitetet i Bergen, ifølge Adresseavisa tok han eksamen "med tidenes beste hovedfagkarakter". Fra 1998 til 2001 var han sjef for Teaterhuset Avant Garden i Trondheim, og i 2001 ansatte daværende sjef for Trøndelag Teater, Catrine Telle, ham  som dramaturg ved teatret i fire måneder. Deretter dro han til Oslo der han overtok ansvaret for Black Box Teater. I hans sjefstid har teatret flyttet fra Aker Brygge til Marstandgate på Rodeløkka i Oslo, og blitt populært blant nye unge publikumsgrupper. Som programmerende teatersjef har han med stor innsikt satt sammen et bredt repertoar der utvalgte norske produksjoner har alternert med like utvalgte utenlandske gjestespill.Kristian Seltun har nok kjent en sterk affinitet til belgisk og nederlandsk teater, men i motsetning til mange i det frie feltet har han også fulgt oppmerksomt med på utviklingen innen institusjonsteatret, ikke minst ved at han i flere år var medlem av Heddajuryen.

   Som sjef for Black Box Teater tok Kristian Seltun i 2001 over etter Inger Buresund, den - såvidt vites - første sjefen som gikk over til institusjonsteatret fra frigruppemiljøene. Hun ble i starten møtt med en viss skepsis på Teater Ibsen. Det skal ikke ha vært reaksjonene blant de ansatte på Trøndelag Teater da de igår ble presentert for Kristian Seltuns kandidatur. Det ryktes tvert imot at han umidddelbart valte langt større begeistring enn motkandidaten, Terje Lindberg.

Etter all sannsynlighet vil styret i ettermiddag offisielt utnevne Kristian Seltun til Trøndelag Teaters nye sjef.

Publisert: 04.11.08 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!

Kommentarer (1):

Anonym08.11.08 09:40
Hei IdaLou! Kommenterer ikke direkte på denne artikkelen. Vil bare si at jeg er litt mer lykkelig etter at jeg fant deg her på nettet. Har lest noe sporadisk av deg i Klassekampen, men denne siden er overveldende. Så fantastisk å se en så driftig teaterkritiker! Vi har jo så alt for få her i landet!
Kristian Seltun

Kristian Seltun

Teatersjef på Black Box Teater

Foto Tom Klev