home

En god nyhet

Heddanominasjonene klare 3. juni

Dedt blir ingen Heddaprisutdeling 14. juni som opprinnelig planlagt. Utdelingen er foreløpig utsatt til høsten, og dato er ennå ikke bestemt. Men en positiv nyhet ble meddelt i dag: Hedda-nominasjonene er snart klare, og blir offentliggjort 3. juni!  

I starten av Corona-epidemien sendte Norsk Teater- og orkesterforening ut en pressemelding der de kunngjorde at «etter innstilling fra Heddakomiteen har styret i Norsk teater- og orkesterforening (NTO) i dag vedtatt at Heddadagene 2020 avlyses. Omstendighetene som følger av koronapandemien, og konsekvensene det har for scenekunstinstitusjonene, gjør det umulig å planlegge og gjennomføre festivalen på en forsvarlig måte i år.».
Dette betyr at det i år mellom 5. og 14. juni ikke kom til å bli noe av de planlagte Heddadagene der 35 scenekunstinstitusjoner skulle bidra med over 150 forestillinger og arrangementer.
Men selve prisutdelingen ble ikke avlyst. Norsk teater- og orkesterforening skrev at «Heddaprisutdelingen 14. juni blir foreløpig ikke berørt, men det vil bli gjort en ny vurdering etter påske om utdelingen kan gjennomføres som planlagt eller om den må utsettes til et senere tidspunkt.»
I dag ble det klart at det heller ikke blir noen Heddapris-utdeling før sommeren: «Slik situasjonen er no er det diverre ikkje mogeleg å avvikle Heddaprisutdelinga i år som planlagt. Om det nokon sinne var tiltrengt å vere i lag og feire teatersesongens prestasjonar og minneverdige augneblinkar, så var det kanskje no. Men det må vente. Teateråret 2019/2020 skal markerast med fynd sjølv om det vart avbrote før tid i år. Vi tek sikte på å kunne invitere alle til prisutdeling til hausten og ser verkeleg fram til det», skriver Heddakomiteens leder Solrun Toft Iversen.
Naturlig nok er det ennå ikke bestemt når i høst prisutdelingen skal finne sted. Men i dag kom Norsk teater- og orkesterforening med en virkelig positiv nyhet: Heddajurymedlemmene for 2019/2020 samarbeider, og vurderer alle oppsetningene fram til midten av mars da teatrene måtte stenge, og kl. 11:00 onsdag 3. juni – om litt over en måned – vil komitéleder Solrun Tofte Iversen sammen med jurytalsmann Jan Landro offentliggjøre de nominerte. Hvem som ender som vinnerne, vil forbli hemmelig fram til selve utdelingen. Men det er all grunn til å glede seg over at nominasjonene vil rette søkelyset mot teater-Norge.

Publisert: 29.04.20 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Jan Landro

Jan Landro

På en digital presselansering vil talsmann for Heddajuryen, Jan Landro, sammen med Heddakomiteens leder, Solrun Toft Iversen, 3. juni, offentliggjøre alle Heddapris-nominasjonene!