home

11 søker, to blir valgt

Fredag skal Kulturrådet avgjøre hvilke to nye grupper som skal inn på ordningen med "basisfinansiering". Men 11 grupper har søkt, fire dansekompanier og sju teatergrupper.

Det er ventet at Kulturrådet  velger en dansegruppe og en teatergruppe som i et visst - begrenset - antall år skal motta cirka tre millioner statskroner i året. Da basisfinansieringen ble innført, satte Trond Giske som forutsetning at hans "sambygding", Jo Strømgren, skulle bli basisfinansiert, for øvrig høyst fortjent. Kulturrådet besluttet deretter at Verdensteatret også skulle inn på ordningen.

Mange ventet at vår gavmilde kulturminister skulle sørge for friske seks millioner på 2008-budsjettet. Det trengte jo det frie feltet, men den gang ei. Og i 2009 er det dessverre fremdeles bare to grupper som kommer inn på ordningen. Men hele 11 har altså søkt, og det er sterke søkere alle sammen. Så her har Kulturrådet ingen lett jobb.

De fire dansekompaniene som har søkt er Dans Design v/Anne Grete Eriksen og Leif Hernes,  Hooman Sharifis Impure Company, Ingunn Bjørnsgaard Prosjekt og Ina Christel Johannessens Zero visibility Corp..  De seks scenekunstgruppene er - i alfabetisk rekkefølge - Baktruppen, Damini House of Culture, Grusomhetens Teater, Kompaniet Vegard Vinge / Ida Müller, Stiftelsen NIE Teater, Verk Produksjoner (Fredrik Hannestad og Saila Hyttinen) og Juni Dahrs Visjoner.

Ingen tvil om at Kulturrådets avgjørelse, og ikke mnst medlemmenes begrunnelse, skal følges med stor oppmerksomhet.

Publisert: 25.03.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Verk produksjoner

Verk produksjoner

Scenebilde fra Verk Produksjonersb oppsetning av Finn Iunkers "Dealing with Helen"