home

Ibsenfestival i Krakow

Juni Dahr gjester festivalen med "Et dukkehjem"

18. april åpnet Ibsenfestivalen Re-kreacje: Ibsen(Gjenskapninger av Ibsen) i Krakow. Juni Dahrs Visjoner gjester festivalen med "Et dukkehjem".

De fleste av festivalens oppsetninger spilles på Teatr Nowy, men Et dukkehjem som i Oslo ble spilt i en leilighet fra 1890-årene på Folkemuseet på Bygdøy. skal i Polen settes opp på slottet Janowice utenfor Krakow. Forestillingen spilles i kveld, onsdag og torsdag, og Lars Øyno, som nylig har høstet gode kritikker for sin regi av Fjeldfuglen, går tilbake til sitt opprinnelige yrke som skuespiller - her tolker han Noras ektemann Thorvald Helmer mot Juni Dahrs Nora. Terje Strømdahl er doktor Rank, Kristin Kajander Kristine Linde, og Robert Skjærstad sakfører Krogstad. Tonje Gotschalksen  har regien. Men da idalou.no gikk inn på hjemmesiden til Janowice-slottet, ble hun forskrekket: På plakaten til Et dukkehjem sto det med store bokstaver "konkurs". En epost til Visjoner var svært beroligende: På polsk betyr Konkurs rett og slett Utsolgt!

Men allerede lørdag spilte Juni Dahr sin en-kvinneforestilling,Ibsen kvinner - Sett en ørn i bur - der hun framstiller seks av Ibsens kvinner, og søndag ledet hun en workshop  med Ibsen-monologer som tema.  I går var "Ibsen between cultures, Insen's texts theatrical intepretation" tema for et workshop som ble ledet av Frode Helland fra senter for Ibsenstudier og Julie Holledge fra Fllinders University.

Søndag fikk festivaldeltakerne oppleve Lille Eyolf i regi av Maria Spiss, mens en dramatisering av marki de Sade's La philosophie dans le boudoir i regi av Bogdan Hussakowskik ble vist på Teatr Nowy i går.Parallelt med kveldens Dukkehjem vises en workshop-performance av Jon Fosses Jenta i sofaen i regi av Piotr Siekluckit.Torsdag er regissør Radek Rchcik ansvarlig for en performance av Bertolt Brechts Versus. Fredag skal Visjoner presentere en åpen prøve på sitt nye teaterprosjekt Hedda - tett på, mens Nowy Teatr lørdag har premiere på sin oppsetning av Final fire av den tyske dramatikeren Dea Loher, som dessverre ennå ikke er blitt spilt i Norge.

 Som seg hør og bør skal det også arrangeres ett seminar under festvalen. Det har fått tittelen  "Ibsen: Departures and Returns", og holdes i dag og i morgen.   

 

Publisert: 21.04.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Festival-logo

Festival-logo

Dagens forestilling

Dagens forestilling

... er utsolgt. Ikke konkurs!

Et dukkehjem

Et dukkehjem

Juni Dahr (Nora) og Lars Øyno (Thorvald Helmer)

Foto Thomas Bjørnflaten/Anders Lien