home

Høsten på Trøndelag Teater

Høsten 2009 er Otto Homlungs siste sesong på Trøndelag Teater. Holberg og Sofokles, men også nyskrevet norsk dramatikk, står på programmet.

Høstens første premiere blir Den stundesløse av Ludvig Holberg i regi av Bentein Baardson. Bjarte Hjelmeland som i dag er sjef på Den Nationale Scene, hadde stor suksess med sin tolkning av Vielgeschrey i Bergen for tre år siden. På Trøndelag Teaterskal den spilles av Øyvind Brandtzæg. Noen dager senere får Sofokles'  Antigone premiere på Gamle Scene. Regien er ved Victoria Meirik, og det såvidt vites første gangen hun setter opp en gresk klassiker i Norge. Rollen som Antigone, en av det klassiske teaters mest fascinerende kvinneskikkelser, spilles av Silje Lundblad. Hun har tidligere medvirket i bl.a. Chicago, men det blir hennes første møte med Sofokles. Som motspillere får hun Harald Brenna (Kreon) og Hermann Sabado (Haimon). 

Neste premiere blir på Hovedscenen, og det blir en urpremiere, Nora Evensens dramatisering av Willy Ustads Tyskertøs. Nora Evensen har også regien, og i de to sentrale rollene vil vi møte Gunhild Sundli, tidligere vokalist i GÅTE, men som nå har flere år bak seg på Trøndelag Teater, Mats Bones som er GITIS-utdannet fra Danmark.

 

Høstens siste premiere, som også blir den siste i Otto Homlungs sjefstid blir Jul i Prøysenland som Hilde Olaussen har skrevet med utgangspunkt  i tekster og viser av Alf Prøysen. Den var også fjorårets juleforestilling i Trondheim, og regien er ved Erlend Samnøen.

Repertaoret for våren 2010 blir Kristian Seltuns ansvar.


Publisert: 04.05.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Antigone

Antigone

Silje Lundblad skal spille Antigone i regi av Victoria Meirik

Antigone

Antigone

Og hennes motspiller som kong Kreon blir Harald Brenna