home

Hvilepause for Det Norske

For første gang på lenge samarbeider Det Norske Teatret ikke med Nationaltheatret om årets Samtidsfestival. - Vi kommer sterkere tilbake, sier informasjonssjef Silje Engeness.

Det var teatersjef Vidar Sandem som begynte å samarbeide med daværende Nationaltheatersjef Eirik Stubø om Samtidsfestivalen, et samarbeid som gjorde et sterkt og godt inntrykk på kulturminister Trond Giske. Vidar Sandem går nå inn i sin siste sesong som leder for Det Norske Teatret, og blir erstattet av Lars Erik Holter 1. januar 2010. Nationaltheatret har allerede fått nye sjef: Hanne Tømta overtok teatrets ledelse 1. januar i år.

Men det er ikke på grunn av sjefsskiftene at Det Norske i år ikke samarbeider om Samtidsfestivalen med Det Norske Teatret.

- For det første har vi ansvaret for trearbeidskrevende festivaler fra nå av og fram til sommerferien. Den første, Norsk Amatørteaterfestival som organiseres av Noregs Ungdomslag. begynte mandag og avsluttes 10, mai.

Deretter blir det Norsk Dramatikkfestival 27. og 28. mai, og til slutt DUS - Den Unge Scenen -  fra 11. til 13.juni.

Silje Engeness legger til at det oppsto en kommunikasjonssvikt mellom de to teatrene hva angår datgoen for Samtidsfestivalen. I år begynner den i slutten av august, og avsluttes midt i september, men den sist, for to år siden, begynte midt i september og sluttet i begynnelsen av oktober.

- Vi kommer sterkere tilbake ved neste korsvei, sier Silje Engeness.

Høstens premierer

Det Norske Teatret venter til høsten med å offentliggjøre alle sine premierer. Men på teatrets hjemmeside kan vi - naturligvis - lese om storsatsingen Jesus Christ Superstar  med Hans Erik Dyvik Husby, alias Hank von Helvete, i rollen som Jesus. Dessuten skal Runar Borge sette opp en Prøysenforestilling med tittelen Du skal få en dag i mårå mens Runar Hodne setter opp August Sstrindbergs siste stykke, Den store landevegen. Jon Eikemo skal formidle Per Sivle, og det ser ut til at Belarus Teaters Generation Jeans som gjestet Den europeiske teaterprisen i Tessaloniki i fjor, også skal spilles på Det Norske Teatret. Men om det blir en egenproduksjon eller et gjestespill, opplyses det ikke om per dags dato.

 

 

 

 

 

 

 

Publisert: 07.05.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Vidar Sandem

Vidar Sandem

Teatersjef på Det Norske Teatret