home

Ledertrioen utnevnt

Ledertrioen for Dramatikkens Hus er klar! "Med så mange gode søkere har det vært en tøff prosess å velge, men nå er det klart, og vi er veldig fornøyd med det trekløveret som skal realisere målsetningene Dramatikken Hus, sier styreleder Bente Erichsen. "Med så mange gode søkere har det vært en tøff prosess å velge, men nå er det klart, og vi er veldig fornøyd med det trekløveret som skal realisere målsetningene Dramatikken Hus, sier styreleder Bente Erichsen. En pressemelding fra Det Åpne Teater fastslår at "så er det endelig bestemt. Marit Solbu har takket ja til stillingen som daglig leder ved Dramatikkens Hus. Kai Johnsen blir kunstnerisk leder for scenetekstutvilklingen og Jon Tombre blir kunstnerisk leder for sceneavdelingen."

Med andre ord: Ryktene er langt på vei bekreftet: Jon Tombre skal lede sceneavdelingen, mens Kai Johnsen skal lede scenetekstutviklingen. Derimot blir det ikke Siri Senje, men Marit Solbu som bli daglig leder.

Bente Erichsen viser i pressemeldingen til at med "så mange gode søkere" har det vært "en tøff prosess" å finne fram til de tre som nå er ansatt, og vi får tro henne på henens ord, all den tid hun har valgt ikke å offentliggjøre søkerlisten.

Slik presenteres de tre lederne i pressemeldingen:  

"Kort om Marit Solbu, Kai Johnsen og Jon Tombre

Daglig leder for Dramatikkens Hus: Marit Solbu (f. 1956) har master i dramaturgi fra Institutt for Kunst og Medievitenskap ved NTNU, og har bred kompetanse fra scenekunstfeltet som scenetekstforfatter/dramatiker, regissør og  dramaturg. Hun har tidligerere erfaring fra å være ansatt i institusjonsteater og fra samarbeid med mange scenekunstinstitusjoner samt erfaring det frie scenekunstfeltet. Hun har også  samarbeidet med samiske kunstnere og med Beaivvás Sámi Teáhter. Solbu har vært prosjektleder for ca. 20 scenekunstprosjekter, og har i tillegg 5 års erfaring som daglig leder fra kunst/kultur-feltet med kompetanse på de ansvarsområder som økonomistyring, personalansvar/internkontroll, og strategisk kulturpolitisk arbeid. " Denne ledererfaringen har Marit Solbu fra Hålogaland Amatørteatersekslap (HATS) der hun fremdeles står oppgitt som daglig leder.

"Kunstnerisk leder for scenetekstutviklingen: Kai Johnsen (f. 1962) er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, regilinje, 1985/88 og har også mellomfag teatervitenskap 1983 fra Universitetet i Oslo. Johnsen har som regissør satt opp ca 40 forestillinger ved ledende teatre i Norge og utlandet. Har vært fast ansatt som regissør ved Rogaland Teater, Den Nationale Scene og det Norske Teatret. Johnsen har særlig kompetanse på norsk samtidsdramatikk (bla. mange uroppførelser av Jon Fosse). Han har gjort en rekke prosjekter knyttet til musikkteater, dans, performance, billedkunst, litteratur med mer. Han har også jobbet som scenekunstkonsulent (hovedansvar for støtteordningen for fri scenekunst), i Norsk kulturråd 2003/05. Johnsen er ansatt som dramaturg og kunstnerisk konsulent ved Det Norske Teatret siden 2005, og har drevet utstrakt skribentvirksomhet gjennom 25 år i Norge og utlandet.  Pt medlem av redaksjonsråd i Norsk Shakespeare- og teatertidsskrift. Styreverv ved en rekke institusjoner, deriblant Statens teaterhøgskole, Det Åpne Teater, DUS (den unge scenen), Oslo Internasjonale Teaterfestival mm. 

Kunstnerisk leder for Sceneavdelingen: Jon Tombre (f. 1964) er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, regi-linjen og Ecole Lecoq i Paris. Jon Tombre har iscenesatt omlag 40 forestillinger både på institusjonsteatre og egne teaterprosjekter. Hans hovedfokus er nye scene tekster. Han har bl.a. satt opp tekster av Sam Shepard, Jesper Halle, Cecilie Løveid, Jon Fosse og Brødrene Presnyakov.  Jon Tombres regi kjenntegnes av utstrakt bruk av fysiske og visuelle virkemidler. Han er aktuell med forestillingen ?Mann uten hensikt? av Arne Lygre på Teatro della Limonaia som åpner Intercity festivalen i Firenze september 2009."

 

 

 

 

Publisert: 08.06.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Bente Erichsen

Bente Erichsen