home

Ibsen-stipendene

Det er ikke bare en internasjonal Ibsenpris som deles ut. Det deles også ut fem Ibsenstipender. Men vinnerne her ser det ikke ut til at noen interesserer seg for!

Interessen for Ibsenprisen er heller ikke så overveldende. I fjor ds prisutdelingen foregikk i Skienh, fikk prisen enda mindre omtale i vår Oslosentrerte rikspresse enn i år da Ariane Mnouchkine mottok den på Nationaltheatret. Men ikke engang Anne Grosvold som intervjuet av Ariane Mnouchkine førte til store oppslag!

Det er ikke lett å finne fram til vinnerne av årets Ibsen-stïpend. Men etter en grundig jakt på nettet, kom jeg endelig fram til nettstedet ttr://ibsenawards.com. Der kunne jeg lese at juryen i år hadde bestått av "Leader, Franzisca Aarflot, former director of Det Åpne Teater, dramatist and director.
Juan Brito Vargas, artist.
Stein Olav Henrichsen, acting minister of Stiftelsen Den Nye Opera and artistic and managing conductor of Stiftelsen BIT20 Ensemble."

De fem vinnerne kommer fra Zambia, Egypt (to stipend). Tyrkia og Makedonia, Se linken under for opplysninger om de fem prosjektene.


 

Publisert: 15.09.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Henrik Ibsen

Henrik Ibsen