home

Kristian Seltuns første Trondheims-år

Adressa offentliggjorde mandag Kristian Seltuns repertoar for sitt første år som teatersjef, og idalou.no har innhentet noen tilleggsoplysninger om oppsetningenes regissører. Men er "programmet spenstig nok? spør Adressa.

Om tre måneder overtar Kristian Seltun ansvaret for Trøndelag Teater. Og mandag presenterte han sitt program for 2010 i Adresseavisa. De som fryktet at den tidligere sjefen for Black Box Teater skulle ha revolusjonerende planer for institusjonen, kan ta det helt med ro, på nettsiden spør til og med Adressa om «den nye teatersjefens program er spenstig nok?»

Ibsen skal fortsette å leve i beste velgående i Trondheim, Kristian Seltun satser på En folkefiende, av mange betraktet som ett av Ibsens svakeste stykkerm en oppfatning den nye teatersjefen ikke deler. Han har alltid ment at En folkefiende er et «av Ibsens mest interessante stykker, og på mange måter et av de mest moderne». Regien her blir ved Carl Jørgen Kiønig. Vårens andre store satsing blir Spring awakening, den amerikanske musikalversjonen av Frank Wedekinds første stykke Frühlings Erwachen  fra 1891. Denne musikalen blir også den første store satsing til Oslo Nye Teaters nye sjef, Catrine Telle. I begge tilfelle får oppsetningen kvinnelig regissør, Kjersti Horn i Oslo, Kjersti Haugen i Trondheim.

Kristian Seltuns vårrepertoar er med andre ord ikke så originalt at det kan skremme noen bort fra teatret. De to siste premierene, Bryon Laverys Frost  i regi av Rita Abrahamsen og Jo Strømgrens Psevdonymet er for øvrig overføringer fra Otto Homlungs repertoar, og dermed ikke Kristian Seltuns ansvar.

Til høsten blir et stykke av Finn Iunker endelig satt opp på et institusjonsteater, og Kristian Seltun lover at det ikke blir siste gang. Han starter med Ifigeneia som Verk Produksjoner har hatt stor suksess med. Denne gangen blir det Runar Hodne som iscenesetter Iunkers tekst, men en scenografi av Serge von Arx, og det hele skjer på Studioscenen. En annen oppsetning i høst blir Ole Anders Tandbergs og Nils Slettas dramatisering av Tarjei Vesaas’ Fuglane. Ole Anders Tandberg satte selv opp Fuglane det Norske i 1997, på Trøndelag Teater Gamle Scene blir regien ved Harry Guttormsen, og scenografien ved videokunstner Hans Christian Gilje. Hva Kristian Seltun har planer om på Hovedscenen høsten 2010, er fremdeles en vel bevart hemmelighet.

Publisert: 24.09.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Kristian Seltun

Kristian Seltun

Trøndelag Teaters påtroppende sjef