home

Publikumsutvikling har ansatt direktør

Norsk Publikumsutvikling, "en nystartet medlemsorganisasjon for norske kulturorganisasjoner" har ansatt direktør. Harm-Christian Tolden tiltrer 112. 2010.

Organisasjonen skal  "arbeide for økt kunnskap om kulturinstitusjonenes publikum, og økt publikumsoppslutning for medlemmenes kulturtilbud. Publikumsutviklings hjemmeside opplyser ikke om hvilke organisasjoner som står bak, men i styret sitter Ågot Valle, tidligere stortingsrepresentant og kulturpolitiker for SV, nå blant annet styreleder for Hordaland Teater,  og representanter for Den Nationale Scene, Fjord Norge, Festspillene i Bergen, Borealis, Bymuseet i Bergen, Arts about Manchester og Bergen Kunsthall. 

Den nye direktøren har vært leder for event-og kulturproduksjonsselskapet Unison AS , og hvis selskapet har en hjemmeside er den iallfall umulig å finne på nettet. Der finnes derimot et intervju som Bergensavisa i januar hadde med ham og hans medgründer Sølvi Ones, "Kulturlangerne", der de blant annet forklarer hvordan de "prøver å sprite opp trettende konferanser for næringslivet med livlige kulturinnslag". 

Harm-Christian Tolden tiltrer Norsk publikumsutvikling 1. januar 2010, men han skal oppsummere den store konferansen som organisasjonen arrangerer 29. oktober, på Bryggens Museum med Esben Hoff fra Kulturmag som ordstyrer. I programmet står det at Kulturministeren skal snakke om "publikumsutviklignens rolle i den nasjonale kulturpolitikken", men kunngjøringen ledsages av bokstavene TBC: To be certified. Med andre or er det ikke garantert at etterfølgeren til Trond Giske kommer, dersom da Trond Giske skulle få en etterfølger, og ikke fortsette i stillingen selv. Se linker i bunnen av siden

Publisert: 15.10.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Harm-Christian Tolden

Harm-Christian Tolden

Direktør i Norsk publikumsutvikling