home

Musikalvår i Stavanger

To musikaler på hovedscenen til Rogaland Teater til våren: Først ute er "Little shop of horrors" 30. januar. 21. april får Stavanger sin egen versjon av Alexander Mørk-Eidems "Jungelboka".

I sitt første år som teatersjef satset  Arne Nøst på tungt på hovedscenen: Han startet med Stormen i regi av Øyvind Osmo Eriksen, og våren fortsatte  med Victoria Meirik spennende og utradisjonelle Onkel Vanja. Høsten åpnet med Kjetil Bang-Hansen moderniserte og meget vellykte John Gabriel Borkman, mens Yngve Sundvors Hamsundramatisering, Sladder, avsluttet året.
Våren 2010 vil musikalene sette sitt preg på hovedscenen. Ivar Tindberg setter i scene skrekkmusikalen Little shop of horrors som faktisk hadde Europapremiere samme sted for 27 år siden, og deretter skal Erik Ulfsby, som også hadde ansvaret for Jungelboka i Oslo, sette opp en egen Stavangerversjon av Alexander Mørk-Eidems vellykte og moderniserte sceneversjon som hadde urpremiere på Stockholm Stadsteater.  
Gledelig er det at det blir to norgespremierer på Intimscenen: Ført ute er svensk-libanesiske Jonas Hassen Khemiri Vi som er hundre, et stykke med tre kvinneroller, som settes i scene av Nina Wester. Jonas Hassen Khemiri er tidligere bare blitt spilt en gang i Norge, merkelig nok, og det var Teatret Vårt som i fjor satte opp hans spennende tekst Invasjon. Neste norgespremiere er danske Astrid Saalbachs Verdens ende, som hun i 2004 fikk Nordisk Teaterunions pris for Beste skuespill for. Merkelig nok er heller ikke dette stykket tidligere satt opp i Norge, så det er det all grunn til å glede seg til. Regien blir ved Torkil Sandsund.
Og Ungdomsteatret setter opp Larry Shues Utlendingen i februar, mens Bjørn Ravn-Carlsen presenterer Michael Ramløses Rt ord er et ord, nok en norgespremiere, men denne gangen for barn på Kjellerteatret intimscene. En god grunn til å sette kryss i taket!
Publisert: 16.11.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share
Et ord er et ord

Et ord er et ord