home

Hålogaland Teater 2010

"Lysistrata" som musikalsk komedie blir vårens storsatsing sammen med "karius og Baktus" mens det om høsten blir Strindbergs "Et drømspill" og Dickens "Et juleeventyr". For flere detaljer se teatrets hjemmeside.

Teatersjef Iren Reppen har lagt fram Hålogaland Teaters repertoar for hele 2010. Aristofanes’ Lysistrata blir «vårens store satsing på Scene Vest», skriver teatret som legger til at stykket er «en driftig musikalsk komedie fra en av antikkens store dramatikere». En noe misvisende opplysning ettersom musikalen ikke var «oppfunnet» på Aristofanes’ tid. Musikken stammer ikke fra den greske antikken: den er det norske Tore Brunvoll som har skrevet. Regissør blir Kristina Kjeldsberg, og i tråd med tradisjonen på Hålogaland Teatersom oppdaterer Ragnar Olsen den gammelgreske teksten om til nordnorsk.
Også en klassiker, om enn av mer moderne dato, på Scene Vest til høsten: Svenske Hilda Hillweg skal sette opp sin landsmann August Strindbergs  Et drømspill, også oversatt til nordnorsk av Ragnar Olsen. På Scene Vest skal Iren Reppen selv både oversette til nordnorsk og ha regien på Karius og Baktus. Også på Scene Vest men som juleforestilling, en dramatisering av Charles Dickens Et juleeventyr i regi av Ivar Tindberg. Disse to oppsetningene er teatrets tilbud til de yngre.
Året 2010 åpner på Scene Øst med Chet Baker spiller ikke her av Lars Saabye Christensen. I regi av Per-Olav Sørensen og med Ketil Høegh i rollen som Thorbjørn Harr tolket på Torshov i høst, forsikrer teatret om at dette blir en helt annen oppsetning. Ketil Høegh er ikke bare skuespiller her, han har også omskrevet monologen til nordnorsk.
 
En nyutdannet kvinnelig regissør, Sigrid Strøm Reibo, får ansvaret for en moderne klassiker, Samuel Becketts Mens vi venter på Godot: og oppsetningen har premiere på Scene Øst 10. april. Ingen klassiker på Scene Øst til høsten, men en urpremiere, Velkommen, i regi av Nina Wester, historiene til folk som bor på begge sider av grensa. Det er Nina Wester selv som sammen med dramaturg Mikkel Bugge har reist rundt og besøkt menneskene i hjemmene deres. «Folk deler minner, tanker og ideer om det å leve ved ei grense», skriver teatret.  
 
Publisert: 30.11.09 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Iren Reppen

Iren Reppen

legger fram 2010-repertoaret