home

Stille høst på Agder Teater

Flere norske teatre som Det Norske Teatret, Trøndelag Teater og Hålogaland Teater har flyttet til nye hus uten av den grunn å nedlegge produksjonen. Ikke slik med Agder Teater. I høst produserer teatret overhodet ingen forestillinger. Teatret som sammen med Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør er blitt til Kilden Teater- og konserthus, har tilsynelatende ikke overskudd til mer enn å flytte inn i nye lokaler.

Det kan jo ikke være fordi teatret mangler penger at det ikke klarer å produsere en eneste profesjonell oppsetning i høst. Riktignok er det sikkert dyrt å flytte inn i nye lokaler, men 2011 økte staten sin bevilgning til teatret med 5,8 millioner kroner, slik at teatret i år mottar 25,4 millioner kroner, og dermed er det regionteatret som mottar flest statlige kroner, fulgt av Nordland Teater med 23,1 millioner og Teater Ibsen med 22,4 millioner. Til sammenligning mottar to profilerte teatre som Sogn og Fjordane Teater og Teatret Vårt bare henholdsvis 16.2 millioner og 20,6.


Kulturministeren slo fast at økningen i bevilgningen til Agder Teater skyldtes «bl.a. økte faste kostnader og styrking av den kunstneriske aktiviteten i nytt hus, Kilden». Hittil i år har den kunstneriske aktiviteten iallfall ikke blitt styrket. I vår hadde Agder Teater bare urpremiere på to enaktere, Line Baugstøs Fyr på peisen og Trond Arntzens En voksen mann, og i høst er Agder Teater landets eneste statsstøttede institusjonsteater som overhodet ikke produserer noe som helst.


Det blir interessant å se om kulturministeren finner det opportunt nok en gang å øke teatrets budsjett i 2012.

Publisert: 01.09.11 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Teatersjef Ingrid Forthun, Agder Teater

Teatersjef Ingrid Forthun, Agder Teater