home

Radioteatrets Blå Fugl til Tore Vagn Lid

For scenerversjonen av historien om kommunistenes motstandskamp under 2. verdenskrig, "Operasjon Almenrausch", mottok dramatiker og regissør Tore Vagn Lid i 2009 Heddaprisen for "Årets begivenhet". I dag mottok han Radioteatrets Blå Fugl for "Almenrausch - en radiohøring".

- Det er 28. gang Blå Fugl deles ut, sa radioteatersjef Yngvil Kiran, - og i år går manusforfatteren og regissøren Tore Vagn Lid. Dette er første gangen har arbeider for radio, og han har skapt skjelsettende, imponerende originalt og kunstnerisk utfordrende teater i radioens eget språk.

- Jeg takker for et for meg viktig og produktivt samarbeid, sa Tore Vagn Lid. - Jeg fikk sjokk den gangen jeg oppdaget at ytterst få hadde hørt om en viktig del av vår historie, kommunistenes motstandskamp under krigen. Takket være Radioteatret er historien ikke ukjent lenger, og slik sett kan "Almenrausch - en radiohøring" sies å være en bauta over en rent politisk prosjekt, bygget på kunstnerisk grunnlag. Det er for meg blitt et viktig produkt, og nok en gang - jeg takker for samarbeidet,og vil gjerne være med Radioteatret videre.

Publisert: 27.01.12 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Operasjon Almenrausch

Operasjon Almenrausch