home

Elsa Aanensen ny sjef for Brageteatret

På dagens styremøte vedtok Brageteatrets styre å ansette skuespiller Elsa Aanensen som ny sjef for Brageteatret. Hun etterfølger teatersjef Terje Hartviksen og tiltrer stillingen allerede 1. januar. Brageteatret er ett av Norges meget få teatre for barn og ungdom.

Her er pressemeldingen fra Brageteatret:

Brageteatrets styre vedtok i styremøte onsdag 18.april å ansette skuespiller Elsa Aanensen som ny teatersjef i et åremål på 5 år.

Elsa Aanensen er 36 år, og har pr i dag sitt virke som kunstnerisk- og daglig leder i det Haugesundbaserte teaterkompaniet Scenekraft AS. Elsa var sentral i oppbyggingen av kompaniet som har hatt stor framgang i de 3 årene det har eksistert. Scenekraft lager dokumentariske teaterforestillinger og har oppnådd flere nominasjoner og teaterpriser. Elsa Aanensen har selv fått flere hederspriser og stipendier, og får særdeles gode referanser for sitt arbeid.

Den nye teatersjefen har 3-årig skuespillerutdannelse fra Liverpool Institute for Performing Arts (LIPA) der hun også studerte regi. Hun var ferdig utdannet i 1998, og gikk ut som en av studentene i skolens første kull. Elsa har siden det hatt mange roller ved Haugesund Teater, og har også arbeidet for blant andre Oslo Nye Teater, Teater Joker og Teater Grimsborken. Hun har spilt i stykker som Privatliv, (Amanda), Honk! (Ida), Et Dukkehjem (Fru Linde), The Fantasticks (Luisa), Ungen (Milja), Terje Vigen og Jo Strømgrens Klosteret (Gaby). Elsa har turnert mye over hele Norge med teaterproduksjoner for barn og unge, og har en del erfaring fra kortfilm.

Elsa Aanensen har flere ben å stå på i teatret bl.a. som manusforfatter, regissør og produsent. Som leder er hun opptatt av samarbeid på alle plan, og har knyttet kontakter både med de etablerte scenekunstinstitusjonene i Norge og med næringslivet.

Publisert: 23.04.12 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Elsa Aanensen ny sjef for Brageteatret

Elsa Aanensen ny sjef for Brageteatret

Foto Scenekraft