home

Liv Ullmann til National

Mediene har slått stort opp at Liv Ullmann skal sette opp "Et dukkehjem" på Broadway til neste år. Men allerede i høst starter prøvene på Tsjekhovs "Onkel Vanja" som hun setter opp på Nationaltheatret med premiere i februar.

Nationaltheatret skriver på sin hjemmeside: "Det kunstneriske teamet knyttet til forestillingen er av verdensklasse med Liv Ullmann som regissør, Milja Salovaara som scenograf, Nick Schlieper som lysdesigner og Hans Petter Harboe har kostymer. Hvem som skal spille hvilke roller er ikke bekreftet, men Ullmann er i avsluttende diskusjoner med kjente navn både fra Nationaltheatrets ensemble og blant andre norske skuespillere. Rollelisten vil bli offentliggjort senere i høst.

Ullmanns regi befinner seg i en psykologisk realistisk tradisjon der innlevelse og skuespillerens arbeid står i fokus. Tsjekhovs dramatikk er full av relasjonsdramatikk, som Ullmann har vist at hun er spesielt dyktig på å fortolke som regissør. Tsjekhov og Ullmann er derfor en flott kombinasjon.

Hanne Tømta, teatersjef Nationaltheatret sier: «Det er ingen hemmelighet at vi lenge har ønsket å få Liv Ullmann til å gjøre regi på Nationaltheatret. Liv Ullmann er en solid og spennende kunstner som virkelig kommer til sin rett når hun nå setter opp Tsjekhov. Sammen med et sterkt kunstnerisk team og et fantastisk ensemble blir dette et av mange høydepunkter på Nationaltheatret i 2013.»

Liv Ullmann sier:«Jeg ser på det som en kunstnerisk gave å få arbeide med de menneskene jeg har fått velge og som jeg gleder meg til å være sammen med i flere måneder.»"

Publisert: 21.08.12 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Liv Ullmann

Liv Ullmann

Foto: Tom. A. Kolstad Scanpix/Aftenposten