home

Åtte tekster valgt ut til Dramatikkfestivalen 2013

Juryen for Norsk Dramatikkfestival har plukket ut åtte manus til 2013-festivalen. scenekunst.no har fått vite hvem vinnerne er. Men ikke festivalens egen hjemmeside! Der står det bare at jury"arbeidet avsluttes ultimo august 2012 og vi vil offentliggjøre vinnerne ved utgangen av den måneden".

Det kom inn 49 manuskripter til fristen 20. april i år. En av de åtte vinnende  bidragsyterne er Kristian lykkeslet Strømskag som i disse dager har premiere på Til Kongo i Molde. Strømskag har vært medlem av Heddajuryen. og har vært dramaturg både på Rogaland Teater og på Nationaltheatret. Han debuterte på Teatret Vårt i Molde med Ibsenfantasien Havfruens sønn i 2006. En av de øvrige vinnerne er Ingeborg Eliassen. Hun har blant annet skrevet Hvem var Eugene Ejike Obiora? som Nordic Black Theatre satte opp i 2008. To søstre som hadde urpremiere i Tromsø i 1995, og i 2000 ble satt opp på Sogn og Fjordane Teater, og i 2007 sto hun bak Det Norske Teatrets Til Noreg der kjærleik ventar. Flere av de øvrige vinnerne har også skrevet for scenen, men deres arbeider har jeg ikke fått anledning til å se. 

Festivalsjef, regisslr Harry Guttormsen, er også juryens leder, og med seg har han i år hatt  forfatter og dramatiker Cecilie Løveid, regissør Line Rosvoll, og tre studenter fra KHiOs regilinje: Tormod Kristoffer Carlsen, Angelina Josephine Stojcevska og Johannes Holmen Dahl. Med andre ord er kjønnsbalansen respektert: Her er like mange kvinner som menn.

Harry Guttormsens vurdering av de vinnende manuskriptene og en kort presentasjon av innholdet i samtlige kan leses på  http://www.scenekunst.no/pub/scenekunst/nyheter/?aid=1098. Og bare vent: Snart blir de nok også lagt ut på Dramatikkfestivalens egne hjemmesider!

Publisert: 23.08.12 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Harry Guttormsen

Harry Guttormsen

Regissør Harry Guttormsen leder Dramatikkfestivalen, og har også ledet juryen som har plukket ut de åtte manuskriptene som skal settes opp til neste år, enten som enaktere eller som stunts.