home

Hvor blir det av kritikerne?

Lørdag hadde Operaen urpremiere på en helt ny norsk opera, Khairos, med musikk av Knut Waage og libretto av Torgeir Rebolledo Pedersen. Regissør var Kjersti Horn. Temaet: Oljeboringen, og handlingen utspiller seg visstnok på en oljeplattform  En virkelig begivenhet her i Norge skulle man tro?
Men nei. Ifølge Retriever er det hittil bare kommet tre anmeldelser, i Dagbladet og Aftenposten søndag 12. mai, og i dag, mandag 13. april, i Ballade. Det har riktignok vært flere forhåndsomtaler. Men altså bare tre anmeldelser. Og norske redaktører vil helst ha omtalene på trykk så fort som overhodet mulig! 
kke rart at kritikerne er blitt skuffet over at Enger-utvalget ikke skrev noe om kunstkritikk, men ga beskjed om at det overlot de til et fremtidig medieutvalg. Enda underligere er denne tausheten tatt i betraktning av at mediene stadig skriver om at opera nå er blitt den mest populære scenekunsten i Norge! 

Publisert: 13.05.13 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!

Kommentarer (2):

IdaLou Larsen, redaktør15.05.13 07:20
Takk for tilbakemelding! Jeg omtalte Dagsavisens anmeldelse i går, men var ikke klar over NRK: Lette både på hjemmesiden for kultur og på Retriever uten å finne noe. I og for seg interessant at NRK omtrent aldri legger ut scenekunst-meldinger på nett. Fint om VG også følger opp!
Maria Børja14.05.13 15:13
Hei Ida! Premieren ble i går også anmeldt i Kulturnytts ettermiddagssending - dessverre uten en nettartikkel å vise til - og er anmeldt i Dagsavisen i dag. Også VG var til stede og jeg skal høre hva som skjer der. Men veldig godt at du følger med! Hilsen Maria