home

Ny gruppe på Torshov

Bernhard Arnø, Lena Kristin Ellingsen, Christian Skolmen, og til tider Henriette Steenstrup, skal fra nyttår drive Musikklab på Torshov. Deres første forestilling - en Ole Ivars-musikal- får premiere 4. april.

Nationaltheatersjef Hanne Tømta har opprettet en ny Torshovgruppe. Fra nyttår av skal  skuespillerne Bernhard Arnø, Lena Kristin Ellingsen, Christian Skolmen overta Torshovteatret, med et helt nytt prosjekt som har fått tittelen Musikklab - etter den forrige Torshovgruppens Komilab-suksess. Det er også avgjort at Henriette Steenstrup skal medvirke i enkelte av denm nye gruppens oppsetninger.

Sammen med musiker Simen Revholt skal skuespillerne i følge teatret, «gi seg i kast med et kunstnerisk forskningsprosjekt på musikkteater». og ifølge teatrets pressemelding er dette et konsept teatersjefwn har stor tro på. .

Den første forestillingen til Musikklab-gruppen skal ha premiere 4. april til neste år, og den blir en musikal basert på bandet Ole Ivars tekster. Den har fått tittelen En får væra som en er – En Ole Ivars musikal.Hilde Brinchmann Børresen skriver stykket sammen med gruppen, og skal også ha regien. 

Ifølge pressemeldingen er  det «nysgjerrighet som er Torshov-gruppas drivkraft», akkurat som hos «gode laboratorie forskere,. Hva er det med dansebandet Ole Ivars som fenger så mange? Mens danseband av noen oppfattes som lavkultur, kan Nationaltheatret gi inntrykk av finkultur. Står myter for fall?

– Ole Ivars er jo først og fremst et band som sprer genuin musikkglede, som får folk til å danse. Dette må møtes med inderlighet – ikke ironi. Samtidig skal vi ta med oss den kunstneriske eksperimenteringen som kjennetegner Torshovteatret, forklarer skuespiller Bernhard Arnø.(...) – Vi utforsker musikkteatret ­og bruker en del humor. Og vi skal ta uttrykk som vanligvis framføres i et stort format ned i en intim setting.»

 

Publisert: 29.10.13 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Det nye Torshov-ensemblet

Det nye Torshov-ensemblet

Foto Gisle Bjørneby