home

"Min kamp" utsettes nesten ett år

I  vårprogrammet meldte Nationaltheatret at om to måneder, dvs. 5. april, skulle det bli remiere på en 90-minutter lang dramatisering av de seks bindene i Karl-Ove Knausgårsds "Min kamp". Regissører var meldt å være  Thomas Giertsen og teatersjef Hanne Tømta.

I dag kom meldingen om at premieren er utsatt - ikke bare en uke eller to, eller fra vår til høst 2014, men helt til februar 2015, og Kjetil Bang-Hansen kommer også inn som ansvarlig regissør. 

Hanne Tømta forlater tydeligvis Min kamp - prosjektet ettersom hun nå skal ha regien på Ole Ivars-musikalen som opprinnelig skulle instrueres av Hilde Brinchmann Børresen. 

Her kan du lese Nationaltheatrets pressemelding: 

Min kamp videreutvikles og utsettes

Dramatiseringen av Karl Ove Knausgårds romanverk Min kamp skulle etter planen ha urpremiere på Nationaltheatrets hovedscene den 5. april i år. Premieren utsettes til februar 2015.

- Å skape en teaterforestilling av et så omfattende og komplekst verk som Min kamp er en krevende øvelse. For at forestillingen skal bli så bra som vi ønsker, legger vi mer tid og flere ressurser i prosjektet. Vi vil selvfølgelig også ha de beste kunstnerne med på laget. Derfor utsetter vi premieren, sier teatersjef Hanne Tømta.

Det er nå klart at Kjetil Bang-Hansen og Thomas Giertsen skal ha regi på Min kamp. Scenografi er ved Even Børsum og kostymedesign ved Ingrid Nylander. Manuset skrives av Harald Eia, Nadina Bouhlou, Thorbjørn Harr og Kristian Lykkeslet Strømskag. Hvilke skuespillere som skal medvirke, offentliggjøres senere.

Beslutningen om utsettelse er tatt av teatersjefen. Forfatter Karl Ove Knausgård er ikke involvert i arbeidet med å lage teater av Min kamp.

Hanne Tømta er svært glad for å ha fått inn Kjetil Bang-Hansen som regissør, sammen med Thomas Giertsen.

– Kjetil Bang-Hansen og Thomas Giertsen har jobbet sammen i flere år og tilhører hver sin generasjon, med litt ulike referanser. Derfor tror jeg de kommer til å løse dette prosjektet på aller beste måte, sier Tømta, som skulle hatt regi på forestillingen sammen med Giertsen denne våren.

Tømta går inn som regissør på forestillingen En får væra som en er – en Ole Ivars musikal på Torshovteatret. Hun har også flere prosjekter å jobbe med fremover.

 

Publisert: 03.02.14 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!