home

Slik er teaterlivet

Nationaltheatret har tatt Visning av plakaten, enda det ennå ikke er gått en måned siden urpremieren fant sted på Malersalen 23. januar

Jeg oppdaget det ved en ren tilfeldighet da jeg i dag gikk inn på teatrets hjemmeside for å bestille billetter ― jeg rakk nemlig ikke premieren. Nå var ikke Visning lenger på spilleplanen.

 Nationaltheatret har en noe underlig innstilling til nye, norske dramatikere. Cecilie Løveid skrev stykket på bestilling fra teatret i 2005, men måtte vente i nesten ti år før det ble oppført. Og når det endelig ble satt opp, var det på teatrets aller minste sal, Malersalen, ifølge Morgenbladets Ine Therese Berg «en altfor trang ramme for Løveids eksistensielle relasjonsdrama». Glimrende kritikker førte til et meget godt publikumsbesøk.

Til ingen nytte. Genets Hushjelpene skal ha premiere 8. mars, og teatrets programmeringsplaner lar seg ikke endre på så lett. Det var med andre ord forhåndsbestemt at Visningikke skulle få lov til å gå en hel måned, uansett om publikum hadde lyst til å se det eller ikke.
Teatret forklarer at Malersalen dessverre er for liten til at man der kan spille repertoar, dvs. alternere mellom ulike oppsetninger. Men det skal ikke bety ikke at Visning er skrinlagt for godt. Dekorasjonene er tatt vare på ― og hvem, oppsetningen dukker kanskje opp igjen.Vi får håpe det beste.

Publisert: 19.02.14 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Visning

Visning

Foto Marit Anna Evanger