home

Arne Nøst fortsetter ut 2018

For nnen gang får teatersjef Arne Nøst forlenget sin åremålsstilling! Første gang var fra 2012 til 2016. Denne gangen fra 2016 til og med 2018. Les teatrets pressemelding som er utlagt her.   


Teatersjef Arne Nøsts åremålstilling forlenges ut 2018!
I et fellesmøte i ettermiddag fikk teatrets ansatte gladmeldingen om at teatersjef Arne Nøst forlenger sitt åremål med ytterligere to år, og de ansatte mottok nyheten med klappsalver.
Rogaland Teater har tradisjon for å ansette teatersjefer i åremålsstilling på fire år. Arne Nøst fikk fornyet tillit av styret i 2012 og fikk den gangen forlenget sitt åremål ut 2016. Nå forlenger styret Nøsts sjefsperiode med to nye år ut 2018.
«Styret verdsetter Arnes innsats som teatersjef høyt. I forbindelse med forrige forlengelse sa vi bl.a.at Arne Nøst  bringer oss videre på veien i vår utvikling som teater slik at vi gir og kan fortsette å gi vårt publikum teater av høyeste klasse både til de mange og de få. Det har han visst i årene siden 2012. Vårt rennome som et dyktig, nyskapende og aktuelt teaterhus som legges merke til lokalt, nasjonalt og internasjonalt, stiller store krav til alle våre medarbeidere. Husets øverste kunstneriske leder må være i kontinuerlig utvikling og ha evne og vilje til å utvikle  Rogaland Teater videre. Det gjør og kan Arne Nøst. Styret er derfor meget fornøyd med at Arne Nøst fortsetter som teatersjef ut 2018», sier styreleder Brit Rugland.
Arne Nøst startet i stillingen som teatersjef ved Rogaland Teater 1. januar 2009. Med sin brede erfaring som scenograf, billedkunstner og musiker har han tilført Rogaland Teater nye kunstimpulser. Han er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim og Statens Kunstakademi i Oslo. I perioden 2001-2006 var han styreleder for Norske Billedkunstnere (NBK). I 2014 overtok han styreledervervet i Teaterlederforum etter Ellen Horn. Nøst har også illustrert en rekke bøker og komponert musikk for teater, tv, radio og egne produksjoner. Han er for tiden tilknyttet Aftenposten som tegner og illustratør.
Nøst har brukt sin allsidige bakgrunn til å sette opp spennende stykker med klassiske tekster. Samtidig som Rogaland Teater under ledelse av Arne Nøst har levert stykker som har nådd publikum med nytt tekstmateriale. Dette har resultert i forestillinger av høyeste klasse, noe våren 2014 vitnet om. Både prisen for Årets forestilling (Perpleks) og prisen for Særlig kunstnerisk innsats (ensemblene i Fruen fra havet og Perpleks) ble tildelt Rogaland Teater for sesongen 2013/2014.
Samarbeid er et viktig stikkord for Nøst og teatret har under hans ledelse samarbeidet med ulike aktører både nasjonalt og internasjonalt. Dette bærer også høstens forestillinger preg av med blant annet Shockheaded Peter. Forestillingen er et samarbeid mellom Rogaland Teater og Stavanger konserthus og ble en realitet ved hjelp av prosjektpartnerne Lyse og SR Bank. Forestillingen vil bli spilt i Stavanger konserthus - Zetlitz fra 28. august 2015, når ny scenerigg installeres på teatrets egen Hovedscene.
Rogaland Teater og  teatersjef Arne Nøst har, foruten det kunstneriske, også store oppgaver foran seg i tiden som kommer blant annet med det pågående arbeidet med nytt og moderne teaterhus for Rogaland.

Publisert: 09.02.15 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Teatersjef Arne Nøst

Teatersjef Arne Nøst

Foto Stig H Dirdal