home

Inger Buresund ny teatersjef på HT

Her er pressemeldingen fra Hålogaland Teater: 

Inger Buresund er tilsatt som ny Teatersjef ved Hålogaland Teater AS for perioden 01.01.2017 – 31.12 2020. Inger Buresund har en allsidig kunstnerisk- og ledelsesmessing bakgrunn. Hun er i dag leder for Ibsen International med internasjonale samarbeidsprosjekter innen teater, dans og opera. Inger har erfaring som teatersjef både fra institusjonsteater og det frie feltet. Fra 2001 til 2007 var hun Teatersjef ved Teater Ibsen i Skien. I 1985 var hun med å etablere Black Box Teater, hvor hun også var teatersjef fra 1993 til 2001. Inger Buresund har i tillegg hatt mange andre roller innenfor kunst og kultur i Norge og utlandet.
-          HT er etter min menig et av Norges beste og mest interessante teatre. Jeg er glad og stolt over å ha fått mulighet til å være med på fortsettelsen i samarbeid med teatrets dyktige stab og miljøene rundt det. Jeg føler meg hjemme her, jeg liker den Nord-Norske energien og kulturen. Landsdelen er Norges vakreste og har i dag ressurser som kommer til å bli enda viktigere i nær fremtid, sier Inger Buresund.


-          Jeg ønsker at HT skal fortsette å være Nord-Norges sterke stemme i tett og forutsigbart samarbeid med andre sterke stemmer innenfor kunst, forskning og næringsliv, og gjerne i en internasjonal sammenheng, sier Inger Buresund.

Vi er meget glad for at Inger Buresund har takket ja til å bli vår nye teatersjef. Hun har en spennende og bred erfaring innen scenekunst både fra inn og utland, samtidig som hun har lang ledererfaring både fra institusjonsteater og det frie feltet, sier styreleder Renate Larsen.
Prosessen med å finne ny Teatersjef til Hålogaland Teater har vært grundig. Vi har hatt flere gode og kompetente søkere. Inger Buresund har den nødvendige faglige tyngden og erfaringen, og et stort nettverk innenfor scenekunst. Vi er sikker på at Inger er den rette til å lede og løfte Hålogaland Teater i de neste årene, sier Renate Larsen.
Inger Buresund vil tiltre stillingen som teatersjef ved Hålogaland Teater fra 1. januar 2017.

Publisert: 09.11.15 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Inger Buresund

Inger Buresund

Hålogaland Teaters nye teatersjef - fra 1,1 2017 til 31.12.2020

Arkivfoto