home

Våren på Det Norske Teatret

Åtte premierer på Det Norske Teatret våren 2016, en mindre enn  i høst. Det blir nemlig bare to oppsetninger på Scene 2, men der blir det anledning til å se mange av teatrets tidligere suksesser, som «Abrahams barn». «Kalvø» og «Fugletribunalet».

Hovudscenen
Årets første premiere på Hovudscenen, 16. januar, er  «Tenk om!» den nyeste musikalen til Tom Kitt og Brian Yorkey, paret som sto bak teatrets prisbelønte storsuksess «Next to normal». Det Norskes oppsetning var stykkets Europapremiere, og det er også vårens produksjon av «Tenk om!». Marit Moum Aune, som i høst satte opp Kalvø/Bjørnovs «Halve kongeriket» har regien.
Neste premiere finner sted 27 februar på et høyst uvanlig tidspunkt, nemlig kl. 23:45. Oppsetningen er beregnet å vare rundt åtte timer, med tre pauser. Men fortvil ikke – den skal også spilles på dagtid! Den har fått navnet «Andre verdskrigen – natt i verda» og teatret har bestilt tekster av sveitsiske Lukas Bärfuss, skotske David Greig, russiske Oleg Bogaev og norske Maria Tryti Vennerød. Teatersjef Erik Ulfsby har regien.
Vårens siste Hovudscene-oppsetning, «Kvitebjørn Kong Valemon» som Ola E. Bø og Mari Moen har skrevet med utgangspunkt i norske folkevenetyr, er beregnet på barna, og har premiere 16. april i regi av Ingrid Weme Nilsen.
Scene 2
Første premieren på Scene 2 finner sted 30. januar, det er «=[tilnærma lik]» av den svenske forfatteren og dramatikeren Jonas Hassen Khemiri som blant annet har skrevet stykkene «Invasjon» og «Vi som er hundre». Regissør her er Peer Perez Øian.
Shakespeares «Romeo og Julie» i regi av Maren E, Bjørseth blir neste oppsetning på Scene 2, med premiere 3. mars. Oppsetningen tar sikte på en ungt publikum,  og tilrås publikum «frå 13 år».
Scene 3
Første premiere på Scene 3 blir «Johnsen og Johnsen i live», som hadde urpremiere på Broadway i fjor. Regien er ved Anders T. Andersen, og Norges-premieren finner sted 20. januar. Neste premiere, 20. februar, er Fernando Arrabals «Frukost i det grøne», ifølge teatret en absurd komedie med et tydelig antikrigs-budskap, satt i scene av Catrine Telle. Vårens siste premiere på Scene 3 finner sted 9. april, og heter «Herr Marmelade». Stykket er skrevet av en ung amerikaner, Noah Haidle, og settes i scene av Glenn André Kaada.

Publisert: 17.11.15 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!