home

Teatersjef avskjediget

Dramatiske dager på Hålogaland Teater

Teatersjefen på Hålogaland Teater skulle sittet til 1.1.2021. Fredag ga styreleder og direktør henne sparken.

Dette er første gang jeg kan huske at sjefen for et institusjonsteater rett og slett er blitt «sparket» fra stillingen. Men det skjedde altså fredag på Hålogaland Teater der Inger Buresund som ble ansatt i 2016 og skulle sitte ut 2020. Styret har heller ikke behov for gi en forklaring på oppsigelsen, men styreleder Renate Larsen uttaler til Tromsø e-avis at hun «kan bekrefte at styret har avsluttet arbeidsforholdet til Inger Buresund. Styret har hatt en grundig prosess med teatersjefen over tid der vi til slutt så oss nødt til å avslutte samarbeidet. Det er et enstemmig styre som står bak prosessene og beslutningene som er gjort".
Teatersjefen selv forklarer til Tromsø e-avis at hun helt siden starten på sin sjefstid har ønsket å foreta visse endringer i driften på teatret, men at direktøren enten har «trenert eller ignorert» endringsforslagene. Inger Buresund mener at Hålogaland Teater drives etter en ledelsesmodell der «teatersjef og direktør er likestilt, men legger til at det «finnes ikke noe som heter likestilt toledermodell». Hun trodde lenge at hun hadde styreleders tillit, men nå støtter altså styreleder Renate Larsen direktør Beate Stang Aas.
Inger Buresund fratrådte stillingen med øyeblikkelig virkning fredag, og det er nå tre av teatrets skuespillere – Guri Johnson, Ketil Høegh og Kristian Fr. Figenschow - som blir teatrets kunstneriske ledere.
Teatret har sendt ut en pressemelding der styreleder Renate Larsen uttaler at «vi registrerer at Inger har valgt å kommentere saken i media, men det verken ønsker eller kan vi som arbeidsgiver gjøre i det som vi anser som en personalsak. Jeg vil påpeke at konflikten mellom teatersjef og direktør ikke er bakgrunnen for saken. Inger Buresunds kritikk mot to-ledermodellen og det organisatoriske på teateret anser vi som en avsporing. Nå skal vi se fremover og sette i gang prosessen for å finne ny teatersjef, sier Larsen.»
Det skal bli interessant å se om stillingen som teatersjef kan få noen til å søke om ansettelse på et teater der direktør og styreleder sitter med all makt, og ikke nøler med å skapte teaterhistorie ved å bruke den.

Publisert: 04.11.18 av IdaLou Larsen Bookmark and Share
Beate Stang Aas

Beate Stang Aas

den mektige direktøren på Hålogaland Teater

Hålogaland Teater