home

Eva Mørkeset ble sjef for det nye barneteatret

Teatret Vårt har valgt Eva Mørkeset, daglig leder for Jugendteatret i Ålesund, til kunstnerisk leder for avdelingen for barne- og ungdomsteater som Teatret Vårt skal bygge opp i Ålesund.

Teatret Vårt har sendt ut denne pressemeldingen: "Sammen med Kulturdepartementet og Ålesund kommune skal Regionteatret i Møre og Romsdal bygge opp en egen avdeling for barne- og ungdomsteater i Ålesund. Det er som kunstnerisk leder i dette arbeidet styret ved Teatret Vårt har ansatt Eva Mørkeset fra Ålesund. Det meldte seg 18 søkere til stillingen som er en åremålsstilling med fire års varighet.
Mørkeset har de siste ni årene arbeidet på Jugendteateret, Ålesund kommunale barne- og ungdomsteater. De siste seks årene som daglig leder. Tidligere har hun vært kunstnerisk leder for teatergruppene Comeinandsitdown TC og Heightened Reality i London.
- Eva Mørkeset har en allsidig og god bakgrunn for jobben som venter henne, mener teatersjef Carl Morten Amundsen ved Teatret Vårt. Alle involverte parter har store forventinger til et eget produksjonsmiljø for barne- og figurteater, og vi tar sikte på at avdelingen kan produsere sin første forestilling høsten 2010, avslutter teatersjefen."

Knut Alfsen. leder for prosjektet Teaterbyen Ålesund,, var en av de 18 søkerne, men nådde altså ikke opp. Foruten å  lede Jugendteatret er Eva Mørkeset også aktiv som skuespiller: Hun spilte for eksempel Mor Courage i Samovarteatrets produksjon som ble anmeldt på idalou.no under tittelen "En voldsom Mor Courage".,

 

"En voldsom Mor Courage".,

Publisert: 14.04.10 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Eva Mørkeset og Carl Morten Amundsen

Eva Mørkeset og Carl Morten Amundsen

Foto Teatret Vårt