home

Elisabeth Egseth Hansen ny sjef på Trøndelag Teater

1. januar 2019 overtar Elisabeth Egseth Hansen som teatersjef for Trøndelag Teater etter Kristian Seltun. Spennende at teatrets styre for annen gang på rad velger en sjef med bakgrunn i, og kunnskap om, det frie scenekunstfeltet!

Her er teatrets pressemelding: Elisabeth Egseth Hansen er kunstfaglig utdannet innen estetikk og visuell kommunikasjon og er cand.philol i filmvitenskap fra NTNU og Universitetet i København (2001). Hun har også deltatt i det offentlig initierte lederutviklingsprogrammet ”Kunstens kvinner” (2012).

Etter endt utdanning har Elisabeth Egseth Hansen jobbet hovedsakelig innen det frie scenekunstfeltet hvor hun har virket som kurator, konsulent, produsent og dramaturg.
Hun har jobbet både som  produsent- og informasjonsansvarlig (2001 – 2002) og som kunstnerisk og daglig leder (2004-2005) ved Teaterhuset Avant Garden. Hun har vært konsulent i Danse- og Teatersentrum (2003), daværende interesseorganisasjon for det frie scenekunstmiljøet.
I perioden 2005 – 2006 var Hansen kunstnerisk koordinator/dramaturg for det norsk-iranske dansekompaniet Impure Company.
I 2008 – 20011 var Hansen scenekunstkonsulent i Norsk kulturråd, en stilling som er blitt omtalt som «teatersjefen for det frie scenekunstmiljøet».  I inneværende år har Hansen vært medlem av  ekspertpanelet i forbindelse med Kulturdepartementets periodiske evalueringer av teatre og orkestre.

 

Publisert: 27.09.17 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Elisabeth Egseth Hansen

Elisabeth Egseth Hansen