home

Zupertøys - for voksne og barn!

Oslo Nye, Centralteatret: «Zuperhelt 1»

Av Lars Erik Holter og ensemblet Regi: Lars Erik Holter Scenografi og kostymer: Bård Lie Thorbjørnsen Med Espen Reboli Bjerke, Jan Martin Johnsen og Bartek Kaminski

Like morsom for barn som for voksne!

Zuperhelt 1 – das parapsycologische enigma von doktor Electro» er den hele og fulle tittel på forestillingen som regissør Lars Erik Holter har skrevet sammen med stykkets tre skuespillere. Den neste, Zuperhelt 2, har premiere om et par uker, også den med målgruppen «ungdom/voksne». Så får man håpe at den vil lykkes like godt med å overføre tegneseriens absurde og grensesprengende svart/hvitt verden til scenen som Zuperhelt 1 der bollebaker Axel Strøm (Jan Martin Johnsen) sammen med supermannen Enigma (Espen Reboli Bjerke) trekkes ut på en risikofylt ferd, og tar opp kampen mot den gale vitenskapsmannen, dr. Electro (Bartek Kaminski). Med andre ord. alle de gode gamle klisjeene: de betraktes både med innlevelse og distanse, og resultatet er fornøyelig.
Oppsetning egner seg like godt for voksne som for barn fra 11-12 års alderen, samtidig som den overhodet ikke anstrenger seg for å gjøre enten den ene eller den andre gruppen til lags, men utfolder seg hemningsløst på stoffets egne premisser.
På premieren satt det yngre og eldre voksne på alle orkesterplassene, mens to skoleklasser hadde fått plass på balkongen – og stemningen var på topp, både oppe og nede. Det skjer ikke ofte at generasjonene møtes slik på teater. Gratulerer!

Anmeldelsen sto i Klassekampen mandag 23. januar

Publisert: 26.01.12 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
«Zuperhelt 1»

«Zuperhelt 1»

Ensemblet: Espen Reboli Bjerke, Jan Martin Johnsen og Bartek Kaminski

Foto L-P Lorentz