home

Sjarmerende julefortelling

Riksscenens juleforestilling: «Pøbel i pels»

Av Jesper Halle, etter en idé av Kristin Lind og Jesper Halle
Med musikk av Odd Nordstoga, Georg Buljo og Andreas Ljones
Regi: Lars Vik
Koreografi Silje Onstad Hålien, Camilla Tellefsen og Mathias Jim Budtz
Kostymer: Matilda Karlström
Animasjon: Andreas Ljones
Med Tiril Heide-Steen, Ådne Kolbjørnshus, Leif Arild Sanden, Andreas Ljones, Marit Adeleide Andreassen,fire sangere og åtte medlemmer av Subsdans

Dyktige skuespillere, vittige replikker, ypperlige sang- og dansenumre, en presis og oppfinnsom regi - alt dette gjør "Pøbel i pels" til en morsom og gjennomført juleforestilling.  

Det skjer mye på teaterfronten i Oslo, og det er ikke alltid like lett å holde seg orientert. At Riksscenen i flere år har tilbudt en egen juleforestilling for foreldre og barn, og også har gjort det i år, ante jeg ikke før regissør Lars Vik inviterte meg til å se «Pøbel i pels» en av de fire gangene den ble spilt lørdag 8. og søndag 9.desember. Heldigvis er det flere som følger godt med, og det var nærmest full sal på lørdagens andre forestilling. Og tilskuerne hadde all grunn til være glade for å ha kommet – for «Pøbel i pels» er en sjarmerende og gjennomført julefortelling.
Handlingen utspiller seg på selve julaften. Mest av alt har Ingvill (Tirill Heide-Steen)
ønsket seg en hund til jul, og fordi hun er sikker på at det er en hund i pakken moren hennes vil legge under treet, ber hun om å få pakke den opp enda klokken bare er tre – hunder har jo ikke godt av å være innpakket. Men så er det ingen hund i pakken, det er en varm vinterjakke! Skuffelsen får Ingvill til å bestemme seg for å feire julen sammen med pappaen sin – foreldrene er skilt. Hun slår seg sammen med bakgårdskatten (Ådne Kolbjørnshus) som ikke bare fullt ut behersker en katts spesielle kroppsspråk, men faktisk også kan snakke, og vi følger dem på en lang og spennende tur gjennom Oslo, glimrende framstilt av animasjonene til Andreas Ljones som også er forestillingens allestedsnærværende musikant.

Tirill Heide-Steen fremstår som en så barnslig lita jente at jeg en stund faktisk trodde at det var en ti-tolvåring som spilte Ingvill, Marit Andreassen skifter overbevisende fra å være Ingvills mor til hennes far, og utrolig raskt til brått igjen å være hennes mor, mens Leif Erik Sanden både er aggressiv bikkje, nisse og skummel kattekonge.

Vittige replikker, stemningsfylte tablåer, sangere fra Sølvguttene og dansere fra Subsdans med morsomme og ypperlig framførte sang- og dansenumre – alt dette gjør «Pøbel i pels» til en rik og mangfoldig opplevelse. Lars Viks presise og oppfinnsomme regi ivaretar alle nyansene i Jesper Halles fortelling, og holder tilskuerne – uansett alder – fanget fra første stund. Utvilsomt en forestilling som flere burde få anledning til å oppleve.

Publisert: 19.12.18 av IdaLou Larsen Bookmark and Share

Din kommentar:

Kommentar:
Navn:
Alle feltene må fylles ut!
Pøbel i pels

Pøbel i pels

Et morsomt sang-og dansenummer - oppe på klossene ser vi Katten (Ådne Kolbjørnshus) og Ingvill (Tiril Heide Steen) 

foto Thomas Fredriksen